Masuri de protectie si recomandari in contextul numarului crescut de infectii respiratorii

06/01/2023
Masuri de protectie si recomandari in contextul numarului crescut de infectii respiratorii

Masuri de protectie si recomandari in contextul numarului crescut de infectii respiratorii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/masuri-de-protectie-si-recomandari-in-contextul-numarului-crescut-de-infectii-respiratorii/

In contextul numarului crescut de cazuri de infectii respiratorii si gripa, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a facut mai multe recomandari pentru populatie. Romania se afla in alerta epidemiologica.

Masuri generale de protectie pentru populatie:

• evitarea aglomeratiilor
• purtarea mastii de protectie in spatiile inchise aglomerate,
• mentinerea igienei adecvate, cu grija atunci cand stranutam.
• consultarea medicului de familie
• izolarea la domiciliu
• eventualele investigatii suplimentare,
• consultarea centrelor de evaluare sau a centrelor de permanenta
• continuarea vaccinarii antigripale

“Este un lucru foarte important consultarea medicului de familie la aparitia simptomelor respiratorii pentru a stabili indicatiile terapeutice, izolarea la domiciliu si eventualele investigatii suplimentare, consultarea centrelor de evaluare care sunt functionale sau a centrelor de permanenta unde functioneaza medici de familie, organizate la nivelul fiecarui judet, si continuarea vaccinarii antigripale mai este recomandata, una, doua saptamani in aceasta”, a transmis ministrul Rafila intr-o conferinta de presa.

Totodata, el a recomandat si efectuarea triajului in scoli, utilizarea mastii de protectie, informarea parintilor si apartinatorilor legali privind semne si simptome de infectii respiratorii, asigurarea materialelor necesare dezinfectiei periodice a mainilor si a suprafetelor, aerisirea periodica.

Potrivit ministrului, la nivelul angajatorilor, recomandarile sunt asemanatoare: evitarea aglomerarilor in spatiile de lucru, utilizarea mastii de protectie daca aglomeratia nu poate fi evitata, incurajarea vaccinarii antigripale si, de asemenea, realizarea unui triaj epidemiologic.

In prezent, Romania se afla in stare de alerta epidemiologica in contextul cresterii numarului de infectii respiratorii si a cazurilor de gripa. Totusi, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a precizat ca nu declara epidemie, pentru ca asta ar inseamna revenirea la restrictii.

Etichete: masuri de protectie gripa, masuri de protectie infectii respiratorii,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: