Rafila: Discontinuitatea in aprovizionarea cu medicamente, o problema complexa

27/09/2022

Rafila: Discontinuitatea in aprovizionarea cu medicamente, o problema complexa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-discontinuitatea-in-aprovizionarea-cu-medicamente-o-problema-complexa/

Problema discontinuitatii in aprovizionarea cu medicamente este una complexa, potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, care a subliniat ca “a generat un grup de lucru care sa se ocupe de acest lucru”.

“Problema discontinuitatii in aprovizionarea cu medicamente este o problema complexa care tine de modul in care se alcatuieste pretul acestor medicamente, tine de clawback, tine de interesul pe care il are un producator sau distribuitor sa aduca pe piata un medicament care are un pret foarte mic. Deja am generat un grup de lucru care sa se ocupe de acest lucru si sa adune toate aspectele, pentru ca o rezolvare punctuala a unei probleme nu inseamna ca rezolva problema in ansamblul ei. Este important sa avem pe piata medicamentele la cel mai mic pret care face posibila prezenta medicamentului pe piata, nu neaparat cel mai mic pret care duce la disparitia medicamentului de pe piata”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Ministrul a facut precizari si despre serul antibotulinic. Potrivit demnitarului, acesta este un produs foarte rar in Uniunea Europeana, insa “cu siguranta exista la unele spitale de boli infectioase din tara”.

Etichete: aprovizionare cu medicamente, pret medicamente, ser antibotulinic

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: