Rafila, despre vaccinarea antigripala: Vom asigura accesul incepand cu luna septembrie

29/06/2022

Rafila, despre vaccinarea antigripala: Vom asigura accesul incepand cu luna septembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-vaccinarea-antigripala-vom-asigura-accesul-incepand-cu-luna-septembrie/

Persoanele in varsta si cele aflate in grupele de risc vor avea si in acest an acces gratuit la vaccinul gripal, a anuntat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, care a subliniat ca vaccinurile vor fi distribuite mai repede decat pana acum.

“In acest an, vom asigura accesul incepand cu luna septembrie, ca sa nu mai ajungem in situatia sa livram vaccinuri in ianuarie, cand nimeni nu se mai vaccineaza. In fiecare an, statul roman a cheltuit foarte multi bani pentru vaccinuri care n-au fost utilizate”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, in cadrul unei dezbateri.

De asemenea, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate poarta discutii privind o compensare mai larga a unor vaccinuri.

“Discutam despre posibilitatea de a compensa vaccinurile, am discutat si cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate acest aspect, cred ca exista disponibilitate si am putea sa ne gandim pentru unele dintre vaccinurile care se adreseaza pacientilor cu boli cronice sau alte tipuri de vaccinuri, cum ar fi vaccinul de tip HPV, sa poata sa beneficieze de un sistem de compensare”, a mai precizat ministrul Rafila.

Etichete: vaccinarea antigripala, compensare vaccinuri, ministerul sanatatii, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: