Rafila, despre raportarea infectiilor nosocomiale: Trebuie sa existe un mecanism stimulativ

16/02/2022
Rafila, despre raportarea infectiilor nosocomiale: Trebuie sa existe un mecanism stimulativ

Rafila, despre raportarea infectiilor nosocomiale: Trebuie sa existe un mecanism stimulativ

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-raportarea-infectiilor-nosocomiale-trebuie-sa-existe-un-mecanism-stimulativ/

Trebuie incurajata raportarea infectiilor nosocomiale, iar in acest sens este necesar un mecanism stimulativ, nu unul coercitiv, spune medicul Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

“Trebuie sa existe un mecanism stimulativ. Nu trebuie sa discutam de un mecanism coercitiv. Mecanismul coercitiv – ati vazut ce-a facut: in Romania am avut cele mai putine infectii asociate asistentei medicale din lume, pentru ca a functionat un mecanism coercitiv. Cine raporta era intr-un fel sau altul sanctionat. Noi trebuie sa incurajam raportarea.”, a declarat ministrul Rafila intr-o conferinta de presa.

Potrivit demnitarului, este “important e sa stim care e situatia acestor infectii, sa incercam sa le evitam pe cele mai grave”.

“Si bacteriile, la fel ca si oamenii, traiesc in mediu. Important e sa stim care e situatia acestor infectii, sa incercam sa le evitam pe cele mai grave, cele mai invazive, care sunt amenintatoare de viata si sa tinem lucrurile sub control in ceea ce priveste utilizarea rationala a antibioticelor, pentru ca utilizarea nerationala – din Romania si din alte tari din sudul Europei – a dus la emergenta acestor bacterii multirezistente la antibiotice”, a mai afirmat ministrul Sanatatii.

Etichete: infectii nosocomiale, raportare infectii nosocomiale, infectii asociate asistentei medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: