Rafila, despre cum se poate ajunge la vaccinarea a 70% din populatie pana la finalul lui septembrie

29/01/2021

Rafila, despre cum se poate ajunge la vaccinarea a 70% din populatie pana la finalul lui septembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-cum-se-poate-ajunge-la-vaccinarea-a-70-din-populatie-pana-la-finalul-lui-septembrie/

Medicul Alexandru Rafila este de parare ca o pregatire foarte buna a centrelor de vaccinare, dar si a campaniei de informare privind imunizarea anti-COVID pot duce la atingerea unui obiectiv de vaccinare a 70% din populatie pana la sfarsitul lunii septembrie.

“In general, oamenii se intreaba ‘de ce sa ne vaccinam’. Aceasta este una dintre intrebarile cele mai frecvente, care e urmata de alta: ‘este sigur sa ne vaccinam?’ Si, ulterior, daca e sigur, ‘imunitatea oferita de vaccin e suficient de lunga? ne permite sa ne reluam viata normala?’ (…) In lunile urmatoare, cantitatile de vaccin vor fi destul de importante si cred ca o pregatire foarte buna, nu numai a centrelor de vaccinare, dar si a campaniei de informare, poate contribui la atingerea acelui obiectiv de 70% din populatie vaccinate pana la sfarsitul lunii septembrie, pentru ca altfel, in momentul in care va exista o disponibilitate mare de vaccin, o sa vedeti ca entuziasmul va scadea. In general, oamenii sunt entuziasti cand ceva lipseste, si ne gasim intr-o astfel de situatie in acest moment”, a precizat medicul Alexandru Rafila, care este si deputat, citat de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Neuropatia diabetica

In context, el a facut trimitere la un moment din 2009, in timpul epidemiei de AH1N1.

“Imi aduc aminte ca, la ‘Matei Bals’, ca tot s-a intamplat astazi nenorocirea – nu din cauza asta mi-am adus aminte -, in 2009, cand exista pandemia de gripa asa-zis porcina – AH1N1, lumea s-a inghesuit foarte tare la vaccinare, la inceput, fiindca exista o mica disponibilitate la vaccin. Ulterior, entuziasmul a scazut. Si cred ca acea lectie din 2009 trebuie preluata si in acest moment, astfel incat sa avem succes”, a mai precizat Dr. Rafila, conform sursei citate.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare populatie impotriva covid-19, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oficiul European de Lupta Antifrauda: Tentative de frauda privind vaccinurile in valoare de 14 miliarde de euro

INSP: Doua cazuri confirmate cu tulpina din Africa de Sud

Capitala intra in zona rosie alaturi de patru judete din tara

Raport global: Obezitatea, factor de risc crescut privind mortalitatea din cauza Covid-19

OMS nu va da publicitatii concluziile provizorii privind ancheta desfasurata in Wuhan