Rafila, despre a patra doza de vaccin: Din septembrie vom primi formula noua a vaccinului

13/07/2022
Rafila, despre a patra doza de vaccin: Din septembrie vom primi formula noua a vaccinului

Rafila, despre a patra doza de vaccin: Din septembrie vom primi formula noua a vaccinului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-a-patra-doza-de-vaccin-din-septembrie-vom-primi-formula-noua-a-vaccinului/

In luna septembrie, Romania va primi noua formula a vaccinului impotriva Covid-19, a anuntat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Sunt persoane care ma intreaba daca sa isi faca si doza a patra acum, eu i-as sfatui sa isi faca in toamna daca apare o noua varianta a vaccinului. (…) In acest an, incepand cu luna septembrie vom primi formula noua a vaccinului, iar contractul de anul viitor o sa vedem, sper sa existe o putere de negociere suficienta incat sa convingem producatorii incat sa nu livreze decat cantitatile care sunt solicitate de state, nu orice cantitate, care in mod evident risca sa se deprecieze si sa fie distrusa”, a precizat ministrul Rafila.

In prezent, Romania are pe stoc in jur de opt milioane si jumatate de doze de vaccin anti-COVID-19. Pana la finalul mai sunt asteptate alte opt milioane, iar anul viitor inca 19 milioane de doze.

In context, ministrul Sanatatii a fost intrebat daca ar mai contracta dozele ramase de vaccin.

“Cu siguranta nu le-as mai contracta, mai ales ca exista o foarte mare intarziere intre momentul circulatiei unei tulpini si momentul adaptarii vaccinului la tulpina respectiva”, a mai precizat Rafila intr-o conferinta de presa.

Agentiile sanitare din Europa au recomandat, de curand, un al doilea booster anti-Covid pentru toate persoanele cu varsta de peste 60 de ani. Recomandarea vine in contexul unei noi cresteri a numarul de infectari si de spitalizari pe teritoriul Uniunii Europene.

Etichete: formula noua vaccin anti-covid, vaccinuri anti-covid, a patra doza de vaccin, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: