Moderna va propune, din toamna, doua variante de vaccin impotriva Omicron

12/07/2022
Moderna va propune, din toamna, doua variante de vaccin impotriva Omicron

Moderna va propune, din toamna, doua variante de vaccin impotriva Omicron

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/moderna-va-propune-din-toamna-doua-variante-de-vaccin-impotriva-omicron/

Compania Moderna Inc va propune doua variante pentru vaccinul contra Omicron pentru toamna acestui an. Serurile au fost concepute special impotriva variantelor BA.1, respectiv BA.4 si BA.5, informeaza Reuters.

Moderna a declarat ca decizia sa de a dezvolta vaccinuri bivalente s-a bazat pe diferite preferinte ale pietei pentru vaccinuri impotriva sub-variantelor, relateaza si Agerpres.

Vaccinurile bivalente sunt concepute pentru a viza doua variante diferite de coronavirus – varianta initiala din 2020 si variantele Omicron mai recente.

Moderna a indicat ca noi date clinice cu privire la vaccinul sau mRNA-1273.214, conceput pentru a tinti varianta BA.1, a demonstrat raspunsuri ale anticorpilor neutralizanti semnificativ mai mari impotriva BA.4 si BA.5 comparativ cu actualul rapel autorizat.

Al doilea candidat la rapel al companiei, ARNm 1273.222, este bazat pe tulpina BA.4/5 si este in curs de dezvoltare in conformitate cu indrumarile recente ale Administratiei pentru Alimente si Medicamente a SUA.

Etichete: vaccin anti-covid, moderna, vaccin impotriva omicron

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: