Rafila: Am propus renuntarea etapizata la restrictii. S-a considerat ca nu mai este cazul

15/03/2022
Rafila: Am propus renuntarea etapizata la restrictii. S-a considerat ca nu mai este cazul

Rafila: Am propus renuntarea etapizata la restrictii. S-a considerat ca nu mai este cazul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-am-propus-renuntarea-etapizata-la-restrictii-s-a-considerat-ca-nu-mai-este-cazul/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca, initial a propus o renuntare etapizata la restrictiile anti-COVID, dar s-a considerat ca nu mai este cazul.

“In primul rand, trebuie sa clarificam ca nu Ministerul Sanatatii a decis acest lucru, a fost o decizie a Guvernului Romaniei de a nu mai prelungi starea de alerta, iar consecinta incetarii starii de alerta a fost si anularea acestor restrictii, care au functionat pe durata starii de alerta. Noi, din punct de vedere profesional, medical, am continuat sa recomandam cateva lucruri pe care le consideram esentiale in aceasta perioada, cand exista inca transmitere comunitara a infectiei cu noul coronavirus. Chiar daca numarul de cazuri a scazut, observam ca totusi cateva mii de cazuri inregistrate zilnic nu sunt putine si pana aceasta transmitere comunitara nu inceteaza, adica imbolnavirea poate sa se intample oriunde, datorita prezentei de persoane care sunt infectate, atunci in mod evident recomandarile noastre sunt in continuare aceleasi, respectiv utilizarea mastii in spatiile inchise si mijloacele de transport in comun, evitarea aglomeratiilor, igiena individuala”, a declara ministrul Alexandru Rafila, la RFI, citat si de Agerpres.

De altfel, ministrul Sanatatii a subliniat ca el a propus o renuntare etapizata ala restrictiile anti-Covid.

“Eu am expus aceste argumente chiar cu o saptamana inainte de ridicarea starii de alerta si am propus o renuntare etapizata la aceste restrictii. S-a considerat ca nu mai este cazul. Nu este nici un fel de problema, lucrurile sunt asa cum le cunoastem cu totii. Mie imi pare bine ca ne-am reintors la viata normala, important este sa o facem cu precautie, cu responsabilitate, incat sa nu punem in vreun fel in pericol sanatatea publica si sa asistam la o crestere a numarului de cazuri in spitale”, a mai precizat Rafila, potrivit surselor citate.

El a mai adaugat ca decizia, care s-a bazat probabil pe o analiza, este asumata de intregul Guvern si ca important este ca populatia sa ramana responsabila.

 

Etichete: restrictii anti-covid, renuntarea la restrictii, alexandru rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: