Raed Arafat: Modul in care Romania a facut fata pandemiei este acceptabil

13/04/2021
Raed Arafat: Modul in care Romania a facut fata pandemiei este acceptabil

Raed Arafat: Modul in care Romania a facut fata pandemiei este acceptabil

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raed-arafat-modul-in-care-romania-a-facut-fata-pandemiei-este-accepabil/

Raed Arafat, seful DSU, a declarat ca modul in care sistemul de sanatate romanesc a facut fata pandemiei de COVID-19 este acceptabil, avand in vedere infrastructura existenta.

“Am avut tragedii, am avut Piatra Neamt, am avut Bals, am avut situatii cu care ne-am confruntat, dar in acelasi timp nu putem sa negam ca sistemul a salvat foarte multe vieti. Si la mortalitate, totusi, cred ca sistemul a facut fata foarte bine. Si eu va spun: Romania, la ce sistem avem sau aveam, modul in care a facut fata Romania, la limita, este un mod care este foarte, hai sa zicem, acceptabil, pentru nivelul sistemului, pentru infrastructura care este in sistem, pentru conditiile in care este sistemul. Totusi Romania a facut toate eforturile posibile ca sa poata sa treaca cat mai corect”, a precizat, luni seara, Raed Arafat, intr-o conferinta de presa

Totodata, el a adaugat este important ca oamenii care au simptome COVID sa se prezinte la spital din timp si sa nu astepte pana cand nu mai pot respira.

“Greseala cea mai mare este sa ai boala asta, sa stai acasa si sa astepti pana nu mai poti respira sa vii la spital, ca atunci, intr-adevar, singurul loc de care ai nevoie este terapie intensiva. Daca ai veni la spital mai devreme, ai primi medicamentele mai devreme, ai fi ingrijit mai devreme si poate ai evita sa ajungi in terapie intensiva. Asa ca sfatul meu catre oameni este in continuare – daca sunt pozitivi si au orice simptom care ii face sa simta ca nu respira bine, ceva nu merge bine, trebuie sa consulte medicul”, a mai adaugat Arafat.

Etichete: sistem de sanatate, pandemie romania, simptome pacienti covid, raed arafat

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: