Protocolul de recuperare post-COVID-19, aprobat de Ministerul Sanatatii

23/04/2021
Protocolul de recuperare post-COVID-19, aprobat de Ministerul Sanatatii

Protocolul de recuperare post-COVID-19, aprobat de Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protocolul-de-recuperare-post-covid-19-aprobat-de-ministerul-sanatatii/

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a semnat Ordinul pentru aprobarea Protocolului de medicina fizica si de reabilitare post-COVID-19.

Acesta are ca scop ameliorarea starii fizice a pacientilor care au fost infectati cu SARS-CoV-2, precum si cresterea capacitatii acestora de a se intoarce la o viata de calitate.

“Era necesar un astfel de protocol pentru evaluarea si pentru managementul terapeutic privind dizabilitatile complexe rezultate in urma infectiei cu SARS-CoV-2. Pacientii care au trecut prin boala, in special cei cu forme severe, trebuie sa beneficieze de servicii medicale de recuperare. COVID-19 este o boala cu afectare multipla de organe si care poate lasa sechele respiratorii, cardiace, neurologice, musculoscheletale, psihologice. Efectele bolii se pot intinde pe perioade variabile de timp, afectand calitatea vietii pacientilor. Continuarea reabilitarii medicale a acestora va permite monitorizarea atenta, refacerea functionalitatii si a capacitatii de munca si va scurta timpul de intoarcere la o viata normala”, a declarat ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, potrivit unui comunicat de presa,

De asemenea, Ioana Mihaila a aprobat si ordinul care actualizeaza protocolul medical de tratament pentru pacientii infectati cu virusul SARS-CoV-2 in conformitate cu cele mai noi studii medicale si recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii si Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor.

Astfel, a fost adaptat tratamentul pacientilor infectati cu SARS-CoV-2 in acord cu ultimele consideratii legate de medicatia antivirala. Totodata, a fost introdus un capitol nou cu recomandari pentru medicii de familie care trateaza la domiciliu pacientii infectati, mai scrie in comunicatul MS.

Cele doua protocoale de tratament au fost elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii.
Ordinele ministrului Sanatatii care contin noile prevederi medicale vor fi publicate, vineri, in Monitorul Oficial.

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: