Protocol nou pentru cazurile de epilepsie

26/03/2019

Protocol nou pentru cazurile de epilepsie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protocol-nou-pentru-cazurile-de-epilepsie/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca va fi introdus un nou protocol, astfel incat la solicitarile facute in urgenta pentru pacientii cu epilepsie sa fie trimise echipaje de la Salvare sau SMURD care cunosc aceasta patologie.

“Cand vorbim si despre adulti si despre copii, (…) am discutat despre posibilitatea introducerii unui protocol in urgenta, la solicitarea parintilor sau pacientilor la Serviciul 112, astfel incat sa fie trimise echipaje dedicate, adica echipaje care cunosc aceasta patologie si stiu sa acorde primul ajutor. Acesta va fi primul lucru care va fi realizat. Se va discuta cat de repede in Comisia pentru medicina de urgenta si Comisia de neurologie si va deveni obligatoriu la nivelul tuturor statiilor de ambulanta si SMURD. Nu vor fi medici dedicati, specializati in epilepsie, ci acel protocol va trebui sa fie insusit la nivelul fiecarei statii de salvare si SMURD”, a declarat Sorina Pintea, conform Agerpres.

De asemenea, ministrul a anuntat, marti, ca vor fi introduse si molecule noi, unele dintre acestea pentru tratamentul epilepsiei.

Continut educational:

“Sunt mai multe nevoi pe care Ministerul Sanatatii le va rezolva in urmatoarea perioada – prima este legata de introducerea medicamentelor noi, inovative, va exista posibilitatea sa introducem mai multe molecule, nu doar pentru pacientii bolnavi cu epilepsie, ci pentru mai multe patologii. Apoi, vorbeam despre acel program pe care l-am infiintat anul trecut in septembrie, legat de implantarea unor dispozitive pentru pacientii cu epilepsie dar care fizic nu a putut fi realizat, pentru ca avem nevoie de dotarile necesare Centrului de epilepsie din cadrul Spitalului Universitar. Anul acesta avem buget pentru dotari si pentru a organiza centrul acesta astfel incat sa poata sa rezolve din punct de vedere chirurgical problemele pacientilor bolnavi cu epilepsie”, a mai declarat ministrul Sanatatii potrivit sursei citate.

Etichete: protocoale, protocol nou, epilepsie

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. ALECRIA Ionita says:

    Bună dimineața! Am o fata de 34 de ani și de 15 ani urmează tratament pentru epilepsie. Santem în evidenta medicului neurolog și a medicului de familie.Am făcut electriencefalograma dar nu sant semne de vindecare. Menționez… crize nu a mai făcut. Oare se poate interveni chirurgical pentru a rezolva aceasta problema? Menționez ca este căsătorită dar din cauza acestei boli nu face copii de frica sa nu aibă și ei în viitor.

  2. nicoara lucia mihaela says:

    Care este acesta ? unde se poate citi ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Valeriu Gheorghita: Perspectiva unui nou val de imbolnaviri, in toamna, este cat se poate de clara

Gheorghe (CNAS): Avem in lucru o formula care va fi bazata pe un tarif pe caz COVID

AstraZeneca anunta ca tratamentul sau bazat pe anticorpi nu este eficient in prevenirea Covid-19 la pacientii expusi

Pozitia medicilor de familie si a ginecologilor din Romania privind vaccinarea anti-HPV si anti-Covid-19

Studiu Transparency International: Pandemia a accentuat sentimentul de coruptie in randul cetatenilor din UE