Proteste in Sanatate

23/03/2015

Proteste in Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proteste-sanatate/

protesteLiderii Sindicatului Sanitas  se pregatesc din nou de miscari de protest. Prima  actiune din acest an va avea loc in data de 26 martie, la Iasi.

Nemultumiti ca presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii amana gasirea unor solutii pentru problemele din sistemul de sanatate, reprezentantii Sanitas au decis sa denuntarea acordului incheiat cu Executivul pe 7 aprilie 2014 si declansarea unor miscari de protest. Conform calendarului prima pichetare este programata pe 7 aprilie 2015.

 “Vom picheta sediile Ministerului Sanatatii, Ministerului de Finante si Ministerului Muncii, fiind programati cate 150 de sindicalisti pentru fiecare institutie”, a precizat Iulian Cozianu, prim-vicepresedinte al Sindicatului Sanitas Iasi, citat de ziarulevenimentul.ro.

Printre revendicarile sindicalistilor se numara gasirea unor solutii reale si sustenabile din punct de vedere financiar pentru majorarea veniturilor tuturor angajatilor din sistemul de sanatate si asistenta sociala si aparitia unor nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar.

Primele proteste vor avea loc la Iasi, unde Sindicatului Sanitas si-au propus sa picheteze sediul primariei marti, 26 martie 2015, intre orele 12-13.

“Vom organiza un protest impreuna cu colegii din cabinetele scolare si din gradinite, avand sustinerea colegilor din unitatile spitalicesti. Colegii din medicina scolara sunt nemultumiti si doresc sa organizam aceasta actiune de protest, pentru ca transferul lor in subordinea unui spital nu s-a realizat. Pana in prezent, ei nu au un contract colectiv de munca si nu primesc o serie de drepturi care se acorda angajatilor din sistemul sanitar”, a precizat si Viorel Tanase, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi, citat tot de ziarulevenimentul.ro.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela