Stiri medicale

Protest spontan la Institutul Cantacuzino

Data ultimei actualizari: 15/09/2014

poza cercetare de laboratorCei 520 de salariati ai Institutului Cantacuzino din Bucuresti nu si-au luat salariile, drept pentru care o parte dintre acestia, circa 100, au recurs la un protest spontan luni, 15 septembrie. Ei au iesit in fata institutiei pentru a-si cere drepturile.
Ministerul Sanatatii a infiintat de saptamana trecuta un comitet interministerial privind situatia de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie “Cantacuzino” Bucuresti, iar Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a cerut conducerii  institutiei sa gaseasca solutii pentru plata salariilor.

“Am somat conducerea institutului sa platesca prioritar salariile angajatilor”

Marti, 16 septembrie 2014, Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, se va intalni cu reprezentantii Institutului Cantacuzino pentru a gasi o solutie.

La aceasta intalnire, ministrul Banicioiu va cere demisia directorului institutiei, Radu Iordachel.

“Am somat conducerea institutului sa platesca prioritar salariile angajatilor. Mi s-a promis ca vor fi platite cu o zi intarziere, adica marti”, a declarat Nicolae Banicioiu conform Mediafax.

Institutul Cantacuzino nu va produce vaccin antigripal nici in sezonul rece 2014-2015. Se estimeaza ca fabricatia ar putea fi reluata anul viitor.

Vom reveni cu amanunte!

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.