Protest spontan la Institutul Cantacuzino

15/09/2014

Protest spontan la Institutul Cantacuzino

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-spontan-la-institutul-cantacuzino/

poza cercetare de laboratorCei 520 de salariati ai Institutului Cantacuzino din Bucuresti nu si-au luat salariile, drept pentru care o parte dintre acestia, circa 100, au recurs la un protest spontan luni, 15 septembrie. Ei au iesit in fata institutiei pentru a-si cere drepturile.
Ministerul Sanatatii a infiintat de saptamana trecuta un comitet interministerial privind situatia de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie “Cantacuzino” Bucuresti, iar Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a cerut conducerii  institutiei sa gaseasca solutii pentru plata salariilor.

“Am somat conducerea institutului sa platesca prioritar salariile angajatilor”

Marti, 16 septembrie 2014, Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, se va intalni cu reprezentantii Institutului Cantacuzino pentru a gasi o solutie.

La aceasta intalnire, ministrul Banicioiu va cere demisia directorului institutiei, Radu Iordachel.

“Am somat conducerea institutului sa platesca prioritar salariile angajatilor. Mi s-a promis ca vor fi platite cu o zi intarziere, adica marti”, a declarat Nicolae Banicioiu conform Mediafax.

Institutul Cantacuzino nu va produce vaccin antigripal nici in sezonul rece 2014-2015. Se estimeaza ca fabricatia ar putea fi reluata anul viitor.

Vom reveni cu amanunte!

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: