Protest fata de raportarea ineficienta a infectiilor din spitale: “Rafila, ti-am adus pastila!”

02/08/2022
Protest fata de raportarea ineficienta a infectiilor din spitale: “Rafila, ti-am adus pastila!”

Protest fata de raportarea ineficienta a infectiilor din spitale: “Rafila, ti-am adus pastila!”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-fata-de-raportarea-ineficienta-a-infectiilor-din-spitale-rafila-ti-am-adus-pastila/

Sursa foto: Facebook.com/declic.ro

Mai multi membri ai comunitatii Declic au protestat, marti, in fata Ministerului Sanatatii fata de raportarea ineficienta a infectiilor din spitale.

Protestatarii au scandat lozinci precum: “Raportati, raportati, nu mai ignorati!” ‘Fara nosocomiale, transparenta in spitale!”, “Vrem spital sa ne tratam, nu vrem sa ne infectam”, “Rafila, ti-am adus pastila.”, relateaza Agerpres.

“Consideram ca un sistem de raportare, monitorizare, transparentizarea datelor este primul pas necesar pentru combatarea eficienta a nosocomialelor. (…) Noi vrem sa mergem cu petitia. Mergem si cu aceasta pastila, inauntru sunt cateva mesaje ale membrilor Declic, sustinatori ai petitiei, care au aici semnaturile. Vrem sa cerem niste informatii clare. Vrem sa intelegem. Am inteles acum ca se va face un studiu de prevalenta in urmatoarea perioada. Este foarte putin, dar sa zicem ca este un prim pas. (…) Noi avem impresia ca nu se acorda atentia cuvenita acestei probleme. (…) Spitalele nu sunt singurele implicate. Si ministrul si DSP-urile trebuie sa aiba responsabilitati clare pentru a rezolva problema aceasta”, a declarat Anduta Karetsou, coordonatorul campaniei Declic, potrivit sursei citate.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat la inceputul acestei saptamani ca Ministerul Sanatatii lucreaza sa schimbe mentalitati la nivelul spitalelor si a precizat ca nu este incurajata ascunderea acestor infectii, ci raportarea lor pentru a se cunoaste realitatea.

Totodata, demnitarul a anuntat ca anul acesta sau la inceputul anului viitor va fi realizat un studiu privind infectiile asociate asistentei medicale.

 

Etichete: protest ms, raportare infectii spitale, infectii nosocomiale,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: