Protest fata de neacordarea pensiei de urmas pentru copiilor cadrelor medicale decedate din cauza Covid-19

16/10/2020

Protest fata de neacordarea pensiei de urmas pentru copiilor cadrelor medicale decedate din cauza Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-fata-de-neacordarea-pensiei-de-urmas-pentru-copiilor-cadrelor-medicale-decedate-din-cauza-covid-19/

Zeci de cadre medicale din Botosani au participat la un protest in fata Institutiei Prefectului, in semn de nemultumire fata de neacordarea pensiei de urmas pentru copiii personalului din sistemul sanitar decedat in urma infectarii cu COVID-19.

Actiunea de protest a fost organizata de Sindicatul ‘Solidaritatea sanitara’ Botosani, care le reprezinta pe cele patru cadre medicale ale caror decese au fost provocate de coronavirus, relateaza Agerpres.

“Principala revendicare pe care o avem astazi (vineri – n.r.) in fata Institutiei Prefectului si Consiliului Judetean o reprezinta refuzul guvernantilor de a acorda pensia de urmas pentru copiii colegilor decedati, aflati in lupta impotriva pandemiei COVID-19. La Botosani avem patru cazuri, un medic si trei asistenti medicali, iar cel mai renumit caz este cel al Lenutei Buta, colega de la Boli Infectioase decedata in luna mai, iar ultimul caz al colegei de la Pediatrie, Tamara Guluta. Astazi ne exprimam public nemultumirea in fata reprezentantului Guvernului in teritoriu si incercam sa lamurim guvernantii ca meritam cel putin respect”, a afirmat liderul sindical Daniel Bulboaca, potrivit sursei citate.

El a mai precizat ca pensia de urmas ar trebui sa reprezinte 75% din salariul aflat in plata la momentul decesului salariatului.

Etichete: cadre medicale decedate covid-19, pensie de urma copii cadre medicale, protest sanatate

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial