Protest | Angajatii CNAS vor sa sisteze platile catre spitale si furnizorii de servicii

10/11/2023
Protest | Angajatii CNAS vor sa sisteze platile catre spitale si furnizorii de servicii

Protest | Angajatii CNAS vor sa sisteze platile catre spitale si furnizorii de servicii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-angajatii-cnas-sisteaza-platile-catre-spitale-si-furnizorii-de-servicii/

Angajatii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) vor sista, incepand cu 12 noiembrie, platile catre spitale si furnizorii de servicii, potrivit reprezentantilor Blocului National Sindical (BNS).

“Incepand cu data de 12 noiembrie 2023, angajatii CNAS, membri ai Federatiei Sindicatelor Caselor de Asigurari de Sanatate, afiliata Blocului National Sindical, aflati in protest generalizat la nivel national pe perioada nedeterminata, vor sista platile catre spitale si furnizorii de servicii”, se arata intr-o informare a BNS.

Angajatii CAS din aproape toata tara au protestat atat in teritoriu, cat si in fata sediului CNAS, de la Bucuresti. Ei cer, printre altele, salarii decente. Prezent la protest, presedintele BNS, Dumitru Costin, a avertizat ca vor fi intarzieri foarte mari la plata serviciilor entitatilor contractante cu Casa de Asigurari.

“Vor fi intarzieri foarte mari in plata serviciilor entitatilor contractante cu Casa. Discutam de spitale publice, private, discutam de lanturi de farmacii, discutam de firme care vor sa-si recupereze banii de concedii medicale pe care le-au platit. Deci, intregul sistem va fi afectat. In cateva zile, oamenii din spitale, angajatii din toate spitalele din Romania, se vor duce la bancomate si vor vedea ca nu le-au fost alimentate cardurile pentru ca oamenii astia nu mai fac nicio plata pana cand problema lor nu este rezolvata. Ganditi-va ca au niste salarii din 2018, nu a mai crescut cu un leu leafa, muncesc de le sar ochii din cap. 2.500 de angajati fac munca pentru 4.000 si nimeni nu vrea sa rezolve aceasta problema, care nu inseamna un efort care sa dea Romania peste cap, in niciun caz. Banii sunt in bugetul Casei, nu au nevoie de suplimente. (…) O sa ramanem aici. Oamenii continua protestul in toata tara pana cand se gaseste o solutie”, a declarat Costin, citat de Agerpres.

Etichete: protest CAS, angajati CJAS in protest, sistare plati CNAS, BNS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: