Protectia oferita de vaccinurile pe baza de ARN mesager ar putea dura ani de zile

29/06/2021

Protectia oferita de vaccinurile pe baza de ARN mesager ar putea dura ani de zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protectia-oferita-de-vaccinurile-pe-baza-de-arn-mesager-ar-putea-dura-ani-de-zile/

Protectia impotriva Covid-19 ar putea dura ani de zile dupa vaccinarea cu serurile Pfizer si Moderna arata un studiu facut in Statele Unite.

Si, daca virusul nu evolueaza foarte mult, persoanele imunizate cu unul dintre cele doua vaccinuri pe baza de ARN mesager ar putea sa nu mai aiba nevoie de noi rapeluri.

In cazul persoanelor care au trecut prin boala inainte de vaccinare, imunitatea ar putea dura intreaga viata, scrie New York Times.

Concluziile se adauga celor deja existente care spun ca cei mai multi oameni vaccinati cu serurile ARNm ar putea sa nu aiba nevoie de o a treia doza daca virusul nu devine mai virulent, iar variantele noi nu sunt mai contagioase. Acest lucru, insa nu este garantat ca nu se va intampla.

„Este un semn bun pentru cat de durabila este imunitatea noastra fata de vaccin”, a declarat Ali Ellebedy, imunolog la Universitatea Washington din St. Louis, potrivit susrei citate.

De asemenea, o alta cercetare realizata in Marea Britanie, arata ca o combinatie a vaccinurilor ofera, de asemenea, o protectie mai indelungata.

 

Etichete: vaccinurile ARN mesager, vaccinuri pfizer si moderna, protectie impotriva Covid-19

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati