Protectia consumatorului: Alerta privind mastile de protectie neconforme

03/07/2020

Protectia consumatorului: Alerta privind mastile de protectie neconforme

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protectia-consumatorului-alerta-privind-mastile-de-protectie-neconforme/

InfoCons transmite cu o noua alerta emisa prin Sistemul de alerta rapida pentru produse nealimentare si periculoase, pentru inca 3 noi tipuri de masti de protectie neconforme care se adauga la cele sapte alerte transmise anterior.

Prima alerta a fost transmisa in data de 28 Aprilie 2020 pentru 4 tipuri de masti, cea de-a doua alerta a fost transmisa in data de 9 Mai 2020 pentru alte 7 noi tipuri de masti.,cea de-a treia alerta in data de 22 Mai 2020 pentru alte 6 noi tipuri de masti, cea de-a patra alerta in data de 29 Mai 2020 pentru alte 15 tipuri de masti, cea de-a cincea alerta in data de 05 Iunie 2020 pentru alte 7 tipuri de masti, cea de-a sasea alerta transmisa in data de 19 iunie 2020 pentru alte 2 tipuri de masti si cea de-a saptea alerta emisa in data de 26 iunie 2020 . Astfel numericul mastilor de protectie neconforme ajunge la 56, potrivit unei informari InfoCons.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

Purtarea mastii care acopera nasul si gura este obligatorie incepand cu 15 mai 2020 in spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun, la locul de munca si in alte spatii inchise.

Persoanele care nu respecta obligatia de a purta masca in spatiile mentionate pot fi sanctionate in baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv “nerespectarea de catre persoane fizice a masurilor individuale de protectie a vietii” si se sanctioneaza cu amenda intre 500 de lei si 2500 de lei.

Detalii privind tipuri de masti neconformare, AICI.

Etichete: masti de protectie, masti sanitare, masti neconforme, protectia consumatorului

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

(J05AP): DCI Hepatită cronică şi Ciroză hepatică compensată cu VHC, cu medicamente cu acțiune antivirală directă (interferon-free)

Efectele pandemiei de coronavirus | Spania intra in cea mai severa recesiune economica inregistrata aici

927 de amenzi in 24 de ore pentru nerespectarea masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei

Studiu: Copiii cu varste fragede ar putea fi vectori importanti de raspandire a virusului Sars CoV-2

Romania a depasit 50.000 de cazuri Covid-19