Propunerea de noi criterii pentru incadrarea pacientilor obezi
Propunerea de noi criterii pentru incadrarea pacientilor obezi
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/propunerea-de-noi-criterii-pentru-incadrarea-pacientilor-obezi/
Asociatia Americana a Endocrinologilor Clinicieni (American Association of Clinical Endocrinologists) si Colegiul de Endocrinologie American (American College of Endocrinology) propun o noua abordare clinica a obezitatii, in care sa fie luate in considerare si complicatiile care survin in urma obezitatii alaturi de indicele de masa corporala. Specialistii americani considera ca o noua abordarea a obezitatii este necesara de vreme ce prevalenta ratei obezitatii la nivel mondial nu s-a schimbat in ultimii ani.
Noi criterii de incadrare a pacientilor supraponderali sau obezi
Conform “2014 Advanced Framework for a New Diagnosis of Obesity as a Chronic Disease”, document care poate fi consultat pe site-ul Asociatiei Americana a Endocrinologilor Clinicieni, se propun cinci criterii de incadrare a paceintilor in functie de indicele de masa corporala (IMC) si de complicatiile asociate:
- Greutate normala (IMC<25)
- Supraponderalitate (IMC 25-29.9, fara complicatii asociate cu cresterea in greutate)
- Obezitate stadiu 0 (IMC 30 sau mai mare, fara complicatii asociate)
- Obezitate stadiu 1 (IMC 25 sau mai mare, cu 1 sau mai multe complicatii usoare spre moderate)
- Obezitate stadiu 2 (IMC 25 sau mai mare, cu 1 sau mai multe complicatii severe asociate).
Dr. Timothy Garvey, autor al “AACE/ACE Obesity Consensus Statement” a explicat ca primordial in noile criterii de diagnosticare si de recomandare a tratamentului a fost pana in ce grad obezitatea a afectat sanatatea pacientului, avand in vedere gradul de severitate a complicatiilor asociate.
Acesta a precizat ca noile recomandari in incadrarea pacientului intr-un stadiu de obezitate in functie de IMC si de complicatiile asociate obezitatii ii vor ajuta pe medici sa stie ce anume trateaza si cu ce scop.
Cele mai noi stiri medicale: