Propunere ca personalul medical nevaccinat sa plateasca pentru testare

13/07/2021

Propunere ca personalul medical nevaccinat sa plateasca pentru testare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/propunere-ca-personalul-medical-nevaccinat-sa-plateasca-pentru-testare/

Prim-ministrul Florin Citu spune ca exista o propunere ca personalul medical care nu doreste sa se vaccineze, sa fie testat anti-COVID si sa suporte costul testelor.

Intrebat daca Executivul ia in calcul masura obligativitatii imunizarii anti-COVID in randul cadrelor medicale sau a angajatilor care se ocupa de ingrijirea batranilor, pornind de la anuntul facut de autoritatile din Franta si Grecia potrivit caruia vaccinarea va fi obligatorie pentru personalul din sistemul de sanatate, premierul Florin Citu a raspuns:

“In primul rand, Romania are astazi cea mai mica rata de infectare din Europa, deci incepem cu partea pozitiva. In ceea ce priveste vaccinarea in randul personalului medical, stiti foarte bine ca exista propunerea ca sa fie testati cei care nu vor sa se vaccineze si sa plateasca pentru teste. Asta este propunerea pe care am facut-o pentru Ministerul Sanatatii”, a declarat Florin Citu, citat de Agerpres.

Vaccinarea impotriva COVID-19 devine obligatorie in Grecia pentru ingrijitorii de la caminele de batrani si personalul sanitar din centrele publice si private. Premierul elen Kyriakos Mitsotakis a facut acest anunt in contextul in care infectiile in tara continua sa creasca.

De asemenea, in Franta, presedintele Macron a mai spus ca personalul sanitar trebuie sa se vaccineze pana la 15 septembrie, in caz contrar riscand sanctiuni.

Etichete: testare personal medical, personal medical nevaccinat, vaccinare personal medical

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati