Franta: Record de programari la vaccinare dupa anuntul restrictiilor pentru nevaccinati

13/07/2021
Franta: Record de programari la vaccinare dupa anuntul restrictiilor pentru nevaccinati

Franta: Record de programari la vaccinare dupa anuntul restrictiilor pentru nevaccinati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/franta-record-de-programari-la-vaccinare-dupa-anuntul-restrictiilor/

Peste 900.000 de persoane din Franta s-au grabit luni noapte sa se programeze pentru vaccinare anti-coronavirus dupa ce presedintele Emmanuel Macron a avertizat ca ar putea fi introduse restrictii pentru cei care nu au un certificat de sanatate care sa dovedeasca vaccinarea sau efectuarea unui test negativ la COVID-19, relateaza Reuters si Agerpres.

Dezvaluind o serie de masuri pentru a combate inmultirea infectarilor, Macron a spus ca vaccinarea nu va fi obligatorie pentru moment, dar a subliniat ca restrictiile ii vor viza in primul rand pe cei care nu sunt vaccinati.

Presedintele a mai spus ca personalul sanitar trebuie sa se vaccineze pana la 15 septembrie, in caz contrar riscand sanctiuni, mai relateaza sustele citate.

Dupa anuntul presedintelui, s-a inregistrat un numar record de persoane programate pentru vaccinare.

“S-au inregistrat 7,5 milioane de conectari la Doctolib in doar cateva minute. Peste 900.000 de francezi s-au programat la vaccinare ieri (luni – n.r.), un numar de doua ori mai mare decat recordul de pana acum, inregistrat la 11 mai”, a declarat Stanislas Niox-Chateau, care conduce Doctolib, una dintre cele mai mari platforme online din Franta folosita pentru programari la vaccinare.

Macron a declarat luni ca certificatul sanitar necesar pentru a participa la evenimente majore va fi acum folosit pe o scara mult mai larga, inclusiv pentru a intra in restaurante, cinematografe si teatre.

Potrivit surselor citate, certificatul va fi cerut de asemenea in trenurile si avioanele pe distante lungi de la inceputul lui august, stimuland si mai mult oamenii sa se vaccineze in contextul in care incepe sezonul estival.

Incetinirea ritmului de vaccinare si noua crestere a numarului de infectari din cauza variantei Delta, mai contagioasa, a virusului au determinat guvernul sa isi regandeasca strategia.

 

Etichete: vaccinarea anti-Covid Franta, restrictii franta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: