Proiectul de privind suplimentarea veniturilor personalului medical a trecut de Senat.Urmeaza votul din Camera Deputatilor

10/06/2015
Proiectul de privind suplimentarea veniturilor personalului medical a trecut de Senat.Urmeaza votul din Camera Deputatilor

Proiectul de privind suplimentarea veniturilor personalului medical a trecut de Senat.Urmeaza votul din Camera Deputatilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiectul-de-privind-suplimentarea-veniturilor-personalului-medical-a-trecut-de-senat-urmeaza-votul-din-camera-deputatilor/

parlamentSenatul a aprobat proiectul de lege privind veniturile suplimentare ale personalului medical.

Dupa ce a primit votul Senatului, acum, proiectul care permite prestarea de servicii si de acte medicale la cererea pacientului in spitalele publice, mai trebuie sa treaca si de votul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Dorel Sandesc, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii a spus ca acest proiectul de lege este un pas absolut necesar pentru rezolvarea unei probleme majore cu care se confrunta nu doar sistemul sanitar romanesc, ci intreaga societate romaneasca, respectiv deficitul major de personal medical.

“Aceste masuri au ca beneficiar nu doar o categorie limitata de personal medical, ci de prevederile acestei legi va beneficia intregul personal medical din unitatile sanitare publice, din spitalele publice. Prin activitatile prevazute de aceasta lege, fondul de dezvoltare al spitalului va beneficia de surse suplimentare financiare, iar in lege se prevede in mod explicit ca aceste resurse financiare pot fi utilizate exclusiv pentru cresterea veniturilor personalului medical al spitalelor respective”, a declarat Dorel Sandesc, citat de Mediafax.

Serviciile medicale prevazute de proiect pot fi asigurate numai de personalul medical cu contract de munca din spitalul public respectiv, cu exceptia cazurilor in care, la cererea sefului de sectie din spital, cu acordul directorului medical si cu avizul favorabil al managerului, sunt solicitati alti medici din sistemul public sau privat.

Prestarea serviciilor medicale la cererea pacientilor, in regim privat, este facturata si include urmatoarele cheltuieli: remuneratia personalului medical implicat direct in prestarea serviciului solicitat, amortizarea aparaturii si echipamentelor, cazarea, consultatii, investigatii si analize medicale, materiale sanitare, dispozitive medicale, medicamente, hrana, utilitatile, eliminarea si neutralizarea deseurilor, documentarea fizica si informatica, intocmirea si arhivarea documentelor etc.

 

5 Comentarii

  1. andronic mihail says:

    In spitalele publice se presteaza servicii cu plata la cererea pacientilor, la pacientii neasigurati, la pacientii care solicita aceste sevicii pentru diferite comisii medicale si la celelalte servicii care nu sunt decontate de catre CNAS.Se prevede in lege cine va organiza prestarea acestor servicii, unde si in care program asfel sa nu se suprapuna cu programul seviciului de garda.
    Sunt spitale care au peste 10 linii de garda care acopera toate seviciile medicale. Cum va fi convins pacientul sa se adreseza serviciului privat si nu serviciului de garda ( solicitand seviciul medicului de garda, chiar daca nu este o urgenta medico-chirurgicala).Ar tebui sa existe plafoane minime pentru fiecare grad profesional pentru serviciile prestate, aliniate la preturile europeene (singurul mod de a mentine medicii in tara).

  2. stefan constantina says:

    DIN PACATE PROIECTUL SE REFERA NUMAI LA SPITALE,DE MEDICINA DE FAMILIE NU AMINTESTE NIMENI NIMIC,NOUL CONTRACT 2015 SAU MAI BINE ZIS PRELUNGIREA CELUI DIN 2014 NU ADUCE CINE STIE CE CASTIGURI IN PLUS PT CMI DE FAMILIE CARE CHIPURILE SUNTEM IN SISTEM PRIVAT,DOAR AVEM ANGAJATI PE CARE NUMAI NOI STIM CUM SI CAT AI PLATIM.CINE SE OCUPA DE MF ?SI AICI AU RAMAS PUTINI MEDICI CARE IN MAJORITATE SE VOR PENSIONA CURAND……DACA NU CUMVA MUNCESC PENSIONATI FIIND….

  3. pall vera says:

    Acesta este un proiect de suplimentare a veniturilor Spitalelor, nu a personalului medical !!!! Sper ca nu vom fi obligati sa lucram si in timpul liber la spital .

  4. taubergliana says:

    Este o mare cacealma. Trebuie protestat vehement impotriva acestei aberatii, care va pune pacientii sa plateasca de 2 ori unul si acelasi serviciu medical, si nu va aduce decat beneficii marginale personalului medical. Se impun adevarate mariri de salariu, nu manareli de acest tip.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: