Proiect: Structura de managementul calitatii serviciilor medicale la spitale

02/12/2014

Proiect: Structura de managementul calitatii serviciilor medicale la spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-structura-de-managementul-calitatii-serviciilor-medicale-la-spitale/

cladire-ministerul-sanatatiiUnitatile spitalicesti trebuie sa aiba organizata structura de management al calitatii serviciilor medicale pentru a intra in procesul de evaluare, in vederea acreditarii. Asta potrivit unui Proiect de hotarare de Guvern privind componenta, atributiile si modul de organizare si functionare a Comisiei Nationale de Acreditarea a Spitalelor (CoNAS), informatie facuta publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Nota de fundamentare spune ca nu toate spitalele si-au organizat structuri de managementul calitatii serviciilor medicale, aprobate de Ministerul Sanatatii. Astfel, “CoNAS va fi finantata din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat”, se arata  proiectul de HG.

Potrivit aceluiasi proiect,  in procesul de acreditare, CoNAS va putea utiliza, in conditiile legii, evaluatori de spitale, cetateni romani si straini persoane fizice, certificati de catre comisie.

In prezent, doar persoanele juridice participau la procesul de evaluare a spitalelor, ceea ce genera dificultati in contractarea serviciilor de evaluare cu evaluatorii care trebuie formati si certificati de catre CoNAS.

Astfel, comisia va organiza pregatirea, calificarea si formarea continua a evaluatorilor de spitale si va confirma prin certificare calitatea acestora.

De asemenea, proiectul cu pricina mai prevede ca instruirea, organizarea si coordonarea corpului de evaluatori de spitale se realizeaza de catre Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti, cu suportul profesional al Comisiei prin unitatile de evaluare, analiza si acreditare, conform legislatiei in domeniu.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga