Proiect privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, in dezbatere publica

20/11/2019

Proiect privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, in dezbatere publica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-privind-organizarea-si-functionarea-ministerului-sanatatii-in-dezbatere-publica/

Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica, in sectiunea de Transparenta Decizionala, un proiect de hotarare care prevede reorganizarea institutiei in vederea cresterii capacitatii administrative a institutiei.

Potrivit proiectului postat, in indeplinirea atributiilor sale, ministrul Sanatatii va fi ajutat de 4 secretari de stat, 1 subsecretar de stat, un secretar general si de 2 secretari generali adjuncti. Pana acum existau 5 functii de secretar de stat si 2 de subsecretar de stat.

Tot conform proiectului, numarul maxim de posturi din cadrul institutiei va fi de 380. In prezent, numarul maxim de posturi din Ministerul Sanatatii este de 384.

“Pentru imbunatatirea activitatii la nivelul Ministerului Sanatatii, prin reorganizarea unor structuri din cadrul acestuia, precum si prin regandirea competentelor acestora, in vederea indeplinirii functiilor si atributiilor in conditii optime si eficiente, se intentioneaza o crestere a capacitatii administrative a ministerului. De asemenea, necesitatea infiintarii unor noi structuri, prin reorganizare si/sau desfiintarea unora dintre structurile existente, este data si de complexitatea actuala a domeniilor de activitate, de existenta unui management defectuos la nivelul institutiei, generat si de structura organizatorica existenta. (…) Prin reorganizarea institutiei se propun o serie de modificari aduse structurii organizatorice, prin infiintarea unor structuri noi ca urmare a reorganizarii/desfiintarii unora din cele existente, fara a modifica numarul de functii publice existente la nivelul institutiei. (…) Totodata, prin desfiintarea unui post de secretar de stat numarul total al posturilor din cadrul Ministerului Sanatatii se reduce cu cele 4 posturi aferente cabinetului secretarului de stat, respectiv la 380 de posturi”, scrie in nota de fundamentare a proiectului.

Proiectul este afisat in Transparenta Decizionala pana la data de 3 ianuarie 2020. Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa:propuneri@ms.ro.

Etichete: proiect ministerul sanatatii, organizare ministerul sanatatii, dezbatere publica

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta