Proiect privind implementarea mecanismului de feedback al pacientului in spitalele publice

04/10/2023
Proiect privind implementarea mecanismului de feedback al pacientului in spitalele publice

Proiect privind implementarea mecanismului de feedback al pacientului in spitalele publice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-privind-implementarea-mecanismului-de-feedback-al-pacientului-in-spitalele-publice/

Ministerul Sanatatii a postat in transparenta decizionala un proiect pentru modificarea Ordinului ministrului sanatatii nr. 1501/2016 privind aprobarea implementarii mecanismului de feedback al pacientului in spitalele publice.

Potrivit referatului de aprobare, in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului sanatatii nr. 1501/2016 privind implementarea mecanismului de feedback al pacientului in spitalele publice, acesta functioneaza pe principiul asigurarii anonimatului pacientilor care ȋsi exprima opinia ȋn legatura cu sistemul public de sanatate si se bazeaza pe faptul ca prelucrarea datelor nu depinde de unitatile sanitare.

„Analizand functionarea mecanismului de feedback al pacientului, am constatat faptul ca anumite obligatii nu pot fi puse in practica de Ministerului Sanatatii, deoarece unele prevederi legale la care se face trimitere in cuprinsul ordinului sunt abrogate, cum este Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, structurile responsabile nu au atributii privind efectuarea de cercetari pentru a clarifica o speta semnalata, prevederile in cauza find golite de continut, iar o parte dintre pacienti nu raspund la toate intrebarile din Anexa nr. 1.”, prevede initiativa legislativa.

Anexa 1:

 

Etichete: feedback pacient spitale publice, chestionar pacienti, ms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: