Proiect pentru unitati Stroke in spitalele romanesti

27/06/2018

Proiect pentru unitati Stroke in spitalele romanesti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-pentru-unitati-stroke-in-spitalele-romanesti/


Ministerul Sanatatii va prezenta luna viitoare un proiect pentru infiintarea unor unitati Stroke, pentru tratament specializat al accidentului vascular cerebral, a anuntat ministrul Sorina Pintea.

Ea a mentionat ca la finalul acestei saptamani va avea pe tema mentionata o intalnire cu profesorul Dafin Muresanu de la Societatea Romana de Neurologie, relateaza Agerpres.

Ministrul a adaugat ca doreste ca fiecare unitate de primiri urgente sa poata efectua trombolize (procedura pentru cazurile de accident vascular cerebral care scade mortalitatea si reduce complicatiile), pentru ca pacientii s-ar putea recupera mai rapid.

Continut educational:

“Este, de fapt, un proiect la care noi ne gandim si n-a fost neaparat ideea mea, este ideea doctorului Renica Diaconescu, cu care am discutat inca de pe vremea cand eram senator. Idee extraordinara si foarte, foarte utila. Pana cand vom infiinta acele unitati de Stroke, pentru ca exista niste normative care trebuie respectate, doresc ca aceste trombolize ale accidentului vascular sa se poata face in fiecare unitate de primiri urgente. Deja se fac in multe unitati de primi urgente in tara, ganditi-va, daca un pacient cu acest tip de patologie ajunge in unitatea de primiri urgente in intervalul a trei ore, el, in aceeasi zi, este recuperat societatii. Sa nu vorbim de calitatea vietii, de suferinta pacientului, hai sa vorbim si de costuri. Va imaginati cate costuri sa-l pui pe picioare, sa-l ingrijesti, daca stam sa ne gandim si pragamatic. Dar este un proiect de suflet si, vineri, voi avea o intalnire cu domnul profesor Dafin Muresanu, (…) care a venit si el cu cateva propuneri din acel proiect, ne vom intalni si cu domnul doctor Diaconescu, astfel incat sa prezentam luna viitoare cel tarziu (proiectul n.r.), pentru ca proiectul nostru e aproape gata, dar mai trebuie, normal, si acordul Societatii Romane de Neurologie”, a aratat Sorina Pintea conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical