Stiri medicale

Proiect Ordin privind formularele de prescriptie medicala cu regim special

Data ultimei actualizari: 18/04/2013

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a postat pe site-ul www.cnas.ro proiectul privind aprobarea formularului de prescriptie medicala electronic pentru medicamente cu si fara contributie personala  in tratamentul ambulatoriu si a Normelor metodologice privind utilizarea acestuia.

Conform proiectului de lege , formularul ar trebui sa fie folosit incepand cu 1 iulie a.c. de catre toti furnizorii de servicii medicale si medicamnete aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate. Acestia sunt obligati sa utilizeze prescriptia medicala electronica pentru medicamente cu si fara contributie personala in tratatemntul ambulatoriu, cu respectarea tuturor normelor in vigoare.

CNAS doreste atat impunerea unui model unic al formularului de precriptie electronic, cat si un model de completare si utilizare al formularului .

Pentru a vizualiza proiectul de lege apasa aici.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.