Proiect MS privind normele de igiena si sanatate publica

Adriana Pavel 19/09/2018


Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere un proiect care se refera la normele de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatei.

Potrivit proiectului, la parterul cladirilor de locuit se pot amenaja/amplasa unitati comerciale, unitati de prestari servicii, cabinete medicale ambulatorii fara paturi, laboratoare de analize medicale, puncte externe de recoltare, furnizori de servicii de ingrijiri la domiciliu, cabinete de practica pentru servicii publice conexe actului medical si cabinete medicale veterinare pentru animale de companie, relateaza Agerpres.

Totodata, proiectul mai prevede ca pot fi amenajate si alte anexe ale locuintelor precum garaje, doar cu acceptul asociatiei de locatari sau proprietari.

“In cladirile de locuit se pot amenaja camere speciale pentru: depozitarea deseurilor solide, spalatorii, uscatorii. Activitatile de birou se pot organiza si la alte etaje ale imobilelor de locuit daca se obtine acceptul vecinilor directi. Schimbarea destinatiei unui spatiu de locuit se poate face numai cu respectarea conditiilor prevazute de Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, cu modificarile ulterioare”, se mai arata in proiectul MS.

Continut educational:

Proiectul mai prevede ca unitatilor sanitare cu servicii de spitalizare de zi, centrelor de sanatate, centrelor de diagnostic, centrelor multifunctionale, ambulatoriilor de specialitate, creselor, gradinitelor, scolilor li se asigura o zona de protectie sanitara fata de cladirile de locuit din vecinatate de minimum 15 m sau stabilita prin studii impact asupra starii de sanatate a populatiei.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

1 Comentarii

  1. Corina Trascalie says:

    A fist deja emis Ordinul nr. 994/2018 pentru modificarea și completarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 119/2014.
    Despre ce alte modificari sa fie vorba?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Peste 300.000 de lei imputati de CJAS furnizorilor de servicii medicale din Covasna

La Ministerul Sanatatii urmeaza o restructurare de posturi dupa ce reorganizarea nu si-a atins scopul

Judetul Bistrita-Nasaud a primit peste 14.000 de doze gratuite de vaccin antigripal

Sectia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu se va inchide dupa ce singurul medic specialist se va pensiona

Accesati un chestionar despre nutritie, stil de viata sanatos si suplimentele alimentare si puteti castiga premii