Proiect de sesizarea online a deficitului de medicamente

17/09/2019

Proiect de sesizarea online a deficitului de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-de-sesizarea-online-a-deficitului-de-medicamente/

Asociatia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) a initiat un proiect pilot pentru sesizarea online a deficitului de medicamente.

Asociatia a postat postat pe site-ul propriu un formular rapid cu precizarea zonei rezidentiale a utilizatorului, numarul de telefon, adresa de e-mail si medicamentul cautat. In acest fel, companiile care fac parte din ADEM pot intreprinde procedurile de import paralel.

“Intentia noastra este de a creste accesul la anumite medicamente temporar indisponibile in Romania, si de a veni astfel in sprijinul nu numai al pacientilor dar si al asociatiilor de pacienti, fundatiilor si medicilor”, scrie intr-un comunicat al Asociatiei Distribuitorilor Europeni de Medicamente.

Potrivit sursei citate, un element ingrijorator pentru pacienti, dar si pentru farmacisti si medici este procesul continuu de renuntare al detinatorilor de autorizatii de punere pe piata la comercializarea unor medicamente in Romania, proces raportat de catre institutiile de specialitate.

“Conform datelor ANMDMR, 723 de medicamente au fost notificate cu discontinuitati temporare sau permanente incepand cu iunie 2016, dintre care 498 din motive comerciale si 185 din motive de fabricatie, nici unul dintre acestea nefiind discontinuu din motive de siguranta, respectiv farmacovigilenta sau export paralel. In perioada 2016-2019, 129 de medicamente au fost retrase definitiv de pe piata romaneasca, pentru 83 medicamente temporar deficitare a fost reluata comercializarea in 2019 iar pentru 41 dintre acestea, este estimata o reluare a comercializarii in 2020 si 2021, cu posibilitatea prelungirii discontinuitatii. Perioadele de discontinuitate temporara variaza in acest interval intre 2 luni si 3 ani, fara a exista informatii referitoare la asigurarea unor stocuri suficiente pe aceste perioade”, mai precizeaza ADEM.

Etichete: deficit de medicamente, medicament lipsa, medicamente cautate

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale