Proiect de reorganizare la Institutul National de Hematologie Transfuzionala

05/01/2015

Proiect de reorganizare la Institutul National de Hematologie Transfuzionala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-de-reorganizare-la-institutul-national-de-hematologie-transfuzionala/

sangele-este-viataAnul 2015 vine cu schimbari. Activitatea de hematologie a Institutului National de Hematologie Transfuzionala “Prof. dr. C.T. Nicolau” va fi preluata de Institutul Clinic Fundeni. Acest lucru esteĀ  prevazut intr-un proiect de hotarare de guvern.

Noua entitate se va numi Institutul National de Transfuzie Sanguina “Prof. dr. C.T. Nicolau” si va pune la dispozitia Institutului Clinic Fundeni, cu titlu gratuit, pentru o perioada de 5 ani, spatiul necesar desfasurarii activitatilor de tratament al hemofiliei si talasemiei.

De asemenea, proiectul mai prevede ca Institutul Fundeni va prelua personalul din cadrul structurilor care desfasoara activitate de hematologie cu mentinerea drepturilor salariale conform legislatiei in vigoare, precum si echipamentul necesar.

“Sistemul national de transfuzie sanguina are in componenta sa urmatoarele structuri: Institutul National de Transfuzie Sanguina “Prof. dr. C.T. Nicolau”, institutie cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Sanatatii, ordonator secundar de credite, finantat integral de la bugetul de stat, centrele regionale de transfuzie sanguina, institutii cu personalitate juridica, in subordinea INTS, ordonator tertiar de credite, centrele judetene de transfuzie sanguina, institutii in coordonarea metodologica a centrelor regionale de transfuzie sanguina, institutii cu personalitate juridica, institutiile de profil autorizate si acreditate ale Ministerului Apararii Nationale, conform reglementarilor legale in vigoare, unitatile de transfuzie sanguina din spitale”, scrie in proiectul publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: