Programele nationale de sanatate si Contractul-cadru pentru acordarea asistentei medicale

20/12/2012

Programele nationale de sanatate si Contractul-cadru pentru acordarea asistentei medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/programele-nationale-de-sanatate-si-contractul-cadru-pentru-acordarea-asistentei-medicale/

Programele nationale de sanatate si Contractul-cadru pentru acordarea asistentei medicale se vor prelungi pana la inceputul lunii martie 2013.

Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea de Guvern privind prelungirea pana la data de 28 februarie 2013 a aplicarii prevederilor Hotararii Guvernului nr. 1388/2010 pentru aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anii 2011 si 2012, precum si Hotararea de Guvern privind prelungirea pana la data de 28 februarie 2013 a aplicarii prevederilor Hotararii Guvernului nr. 1389/2010 pentru aprobarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011 – 2012.“Cele doua acte normative reprezinta o decizie necesara. Nu avem aprobat inca un buget pentru anul 2013 si, ca urmare, nu cunoastem dimensiunea Fondului National Unic de Asigurari de Sanatate, si nici sumele ce vor fi alocate pentru derularea programelor nationale de sanatate”, a declarat Raed Arafat, ministrul Sanatatii.De asemenea, s-a hotarat preluarea finantarii serviciilor de ambulanta din bugetul de stat, astfel incat intreg sistemul de urgenta care cuprinde si unitatile de primiri urgente sa fie finantat, unitar.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Nivelurile anticorpilor la pacientii vindecati de Covid-19 scad rapid

Angajatii din domeniul sanitar olandez vor fi premiati cu cate 1000 de euro

Apel la distantare si la portul mastii: Singurele mijloace eficiente pentru a evita un dezastru

Webinar medical | Hepatotoxicitatea: elemente clinico-biologice si abordare terapeutica

Studiu: Tulpina de SARS-CoV-2 care circula in prezent este mai infectioasa