Stiri medicale

Programele nationale de sanatate si Contractul-cadru pentru acordarea asistentei medicale

Data ultimei actualizari: 20/12/2012

Programele nationale de sanatate si Contractul-cadru pentru acordarea asistentei medicale se vor prelungi pana la inceputul lunii martie 2013.

Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea de Guvern privind prelungirea pana la data de 28 februarie 2013 a aplicarii prevederilor Hotararii Guvernului nr. 1388/2010 pentru aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anii 2011 si 2012, precum si Hotararea de Guvern privind prelungirea pana la data de 28 februarie 2013 a aplicarii prevederilor Hotararii Guvernului nr. 1389/2010 pentru aprobarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011 – 2012.“Cele doua acte normative reprezinta o decizie necesara. Nu avem aprobat inca un buget pentru anul 2013 si, ca urmare, nu cunoastem dimensiunea Fondului National Unic de Asigurari de Sanatate, si nici sumele ce vor fi alocate pentru derularea programelor nationale de sanatate”, a declarat Raed Arafat, ministrul Sanatatii.De asemenea, s-a hotarat preluarea finantarii serviciilor de ambulanta din bugetul de stat, astfel incat intreg sistemul de urgenta care cuprinde si unitatile de primiri urgente sa fie finantat, unitar.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.