Programele nationale ar putea fi incluse in pachetul de baza

06/09/2013

Programele nationale ar putea fi incluse in pachetul de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/programele-nationale-ar-putea-fi-incluse-in-pachetul-de-baza/

poza ministerul sanatatiiServiciile care sunt oferite populatiei prin pachetul de baza se afla din nou in dezbaterile publice ale Ministerului Sanatatii. Pe langa serviciile de baza incluse in acest pachet, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, propune spre dezbatere daca programele nationale ar trebui incluse in pachetul de baza.

Modificari propuse pentru pachetul de baza in sistemul medical

Pachetul de baza ofera cetatenilor romani accesul la seviciile de baza: servicii de preventie, de urgenta, servicii oferite de medicul de familie, servicii la nivel ambulatoriu si spital.

O noua discutie lansata de ministerul Sanatatii este daca in pachetul de baza ar trebui incluse programele nationale.

“Vom vedea cum sunt cheltuiti banii publici avand acest pachet de baza, pentru ca el trebuie sa cuprinda solutiile cele mai eficiente pornind de la faptul ca bolile cele mai frecvente cu costurile cele mai mici inseamna ca acelea trebuie cu prioritate sa le include in pachetul de baza, ca in pachet nu vor fi incluse servicii care nu sunt dovedite a avea un beneficiu”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Pachetul de baza trebuie sa include servicii medicale conform standardelor stabilite

Pachetul de baza trebuie sa respecte standardele de calitate si sa ofere, in situatia in care pacientul are nevoie, serviciile care, teoretic, sunt incluse in pachet.

“Daca spunem ca in pachetul de baza ii facem o operatie de apendicita, atunci acea operatie de apendicita trebuie facuta ca la carte, conform standardului si omul nu e chemat de acasa cu material sanitare, cu medicamente. I se asigura acel serviciu medical la standardul pe care l-am stabilit”, a adaugat ministrul Sanatatii.

Discutia despre pachetului de baza face parte din seria dezbaterilor regionale care au in vedere restructurarea si reorganizarea sistemului sanitar.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare