Program pentru tratamentul interventional al AVC in 43 de spitale

15/02/2019

Program pentru tratamentul interventional al AVC in 43 de spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/program-pentru-tratamentul-interventional-al-avc-in-43-de-spitale/

Ministerul Sanatatii a extins in acest an programul pilot ‘Actiunea prioritara pentru tratamentul interventional al AVC’ de la 10 spitale la 43, distribuite pe teritoriul a 36 de judete si municipiul Bucuresti.

Astfel, pacientii cu accident vascular cerebral ischemic acut pot beneficia de tratament prin tromboliza intravenoasa in primele 4 ore si jumatate de la debutul primelor simptome.

Continut educational:

“Incepand cu anul 2019, Ministerul Sanatatii a extins programul pilot ‘Actiunea prioritara pentru tratamentul interventional al AVC’, derulat intre anii 2015 – 2018, prin intermediul caruia pacientii cu AVC ischemic acut pot beneficia de tratament prin tromboliza intravenoasa in primele 4 – 5 ore de la debutul primelor simptome, de la 10 spitale la 43 de spitale distribuite pe teritoriul a 36 de judete si municipiul Bucuresti. Avand in vedere aceasta crestere a numarului de centre care pot efectua tratament prin tromboliza intravenoasa si datele raportate de centrele care au derulat programul pilot AP-AVC in perioada 2015 – 2018, se estimeaza ca in viitorii doi ani aproximativ 6.000 de pacienti cu AVC ar putea beneficia de acest tip de terapie, ceea ce va duce la o scaderea semnificativa a consecintelor extrem de severe ale acestei afectiuni”, a scris Sorina Pintea pe Facebook, conform Agerpres.

Recunoasterea imediata a semnelor unui accident vascular cerebral este extrem de importanta, intrucat tromboliza intravenoasa nu poate fi efectuata decat in primele 4 ore si jumatate de la debutul primelor semne.

 

Etichete: avc, avc ischemic, tromboliza

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: