Prof. Dr. Rafila: Un aspect important este ca accesul la vaccinuri si vaccinare sa fie asigurat neingradit

10/05/2019
Prof. Dr. Rafila: Un aspect important este ca accesul la vaccinuri si vaccinare sa fie asigurat neingradit

Prof. Dr. Rafila: Un aspect important este ca accesul la vaccinuri si vaccinare sa fie asigurat neingradit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prof-dr-rafila-un-aspect-e-important-este-ca-accesul-la-vaccinuri-si-vaccinare-sa-fie-asigurat-neingradit/

Vaccinurile ofera protectie copiilor si adultilor si sunt esentiale nu doar pentru sanatatea individului, dar si pentru sanatatea publica si pentru societate,transmit specialistii in domeniu.

“Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o rata de vaccinare de 95% pentru a asigura protectia populatiei si pentru a evita aparitia de epidemii de boli prevenibile prin vaccinare. In Romania, insa, rata de vaccinarea coboara pana la 67% pentru unele dintre vaccinurile cuprinse in Programul National de Vaccinare, iar acest fapt a determinat cresterea numarului de cazuri de imbolnaviri si de decese, cum este, spre exemplu, cazul rujeolei. Vaccinurile sunt produse sigure, sunt eficace si contribuie direct la salvarea de vieti prin prevenirea multor boli infectioase care pot avea consecinte severe asupra sanatatii copilului sau a adultului. Un aspect deosebit de important, insa, este ca accesul la vaccinuri si vaccinare sa fie asigurat neingradit, astfel incat fiecare individ sa poata beneficia de vaccinul necesar in etapa de viata in care se afla”, a precizat prof. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie (SRM), potrivit unui comunicat de presa.

Continut educational:

De asemenea, medicii intaresc ideea ca vaccinarea este recomandata si pacientilor cu afectiuni cronice si pentru care o boala infectioasa ar putea fi fatala.

La Cluj – Napoca a avut loc workshop-ul “Accesul universal la vaccinuri si vaccinare” organizat de Societatea Romana de Microbiologie (SRM), Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) si Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC).

 

Etichete: vaccinuri, recuperare vaccinare, productie vaccinuri, beneficii vaccinare, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: