Prof. Dr. Florin Dumitru Mihaltan a fost ales presedinte al ENSP

25/07/2022
Prof. Dr. Florin Dumitru Mihaltan a fost ales presedinte al ENSP

Prof. Dr. Florin Dumitru Mihaltan a fost ales presedinte al ENSP

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prof-dr-florin-dumitru-mihaltan-a-fost-ales-presedinte-al-ensp/

Sursa foto:ENSP

Reteaua Europeana pentru Prevenirea Fumatului si Consumului de Tutun (ENSP), cea mai mare retea de control al tutunului din Europa care reuneste 80 de organizatii si coalitii nationale din 36 de tari europene, anunta ca Prof. Dr. Florin Dumitru Mihaltan a fost ales Presedintele ENSP de catre Adunarea Generala ENSP organizata in cadrul celei de-a VII-a editii a Conferintei Europene pentru Controlul Tutunului, potrivit unui comunicat de presa.

“Voi continua lupta impotriva tutunului in calitate de presedinte ENSP. ENSP are mari realizari si un obiectiv clar: sa puna capat consumului de tutun in Europa. Impreuna cu marea familie ENSP vom reusi in ciuda opozitiei puternice din partea industriei tutunului. Sanatatea europenilor este mai importanta decat profitul industriei tutunului, iar politicienii nostri trebuie sa inteleaga odata pentru totdeauna acest element de baza al preventiei bolilor. Va asteptam pe toti sa veniti alaturi de noi, la ENSP, pentru a ne proteja copiii de efectele devastatoare ale consumului de tutun.”, a declarat Prof. Dr. Florin Dumitru Mihaltan.

In calitate de fost Presedinte al Societatii Romane de Pneumologie, Prof. Mihaltan este medic Pneumolog Senior, MD, PhD, FCCP la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti.

Cu o pregatire stiintifica, prof. Mihaltan are peste 500 de articole si 20 de carti publicate. In ultimii ani a fost autorul unic sau principal al diferitelor carti si monografii pe teme legate in principal de: patologia somnului, insuficienta respiratorie, renuntarea la fumat, ingrijirea la domiciliu a pacientului respirator sever si prevenirea fumatului.

Pe langa faptul ca este seful Departamentului de Pneumologie (II) la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, din Bucuresti (Romania), experienta sa internationala se extinde la: reprezentant GOLD si GINA National, membru in Consiliul SPLF (2016-2021) si membru al ERS, ATS, CHEST si OGP.

Reteaua europeana pentru prevenirea fumatului si a tutunului (ENSP) este o organizatie internationala non-profit, creata in 1997 in temeiul legislatiei belgiene (numar de identificare 16377/97).

Misiunea ENSP este de a dezvolta o strategie de actiune coordonata intre organizatiile active in controlul tutunului in Europa prin schimbul de informatii si experienta si prin activitati coordonate si proiecte comune. ENSP isi propune sa creeze o mai mare coerenta intre activitatile de prevenire a fumatului si sa promoveze politici cuprinzatoare de control al tutunului atat la nivel national, cat si european.

Etichete: prof dr florin mihaltan, societatea romana de pneumologie, ENSP

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Ana Gavrila says:

    Felicitari , D – le Profesor !

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: