Prof. dr. Anca Buzoianu a fost realeasa in functia de rector al UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca

28/11/2023
Prof. dr. Anca Buzoianu a fost realeasa in functia de rector al UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca

Prof. dr. Anca Buzoianu a fost realeasa in functia de rector al UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prof-dr-anca-buzoianu-a-fost-realeasa-in-functia-de-rector-al-umf-iuliu-hatieganu-cluj-napoca/

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasa pentru un nou mandat de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, cu 97% din voturi.

Alegerile pentru functia de rector, dar si pentru membrii Senatului Universitatii si ai Consiliilor Facultatilor de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie au avut loc luni, 27 noiembrie 2023., transmite institutia de invatamant superior, intr-un comunicat remis Formare Medicala.

Potrivit sustrei citate, prof. dr. Anca Dana Buzoianu a obtinut un numar de 621 de voturi pentru, din totalul de 646 voturi valide, pentru functia de rector, precum si cele mai multe voturi pentru Senatul Universitatii si Consiliul Facultatii de Medicina. Potrivit Biroului Electoral al Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, dintr-un total de 773 cadre didactice, cercetatori, doctoranzi si studenti cu drept de vot, s-au prezentat la urne 646 de alegatori, respectiv 84%.

„Cu bucurie si recunostinta, doresc sa multumesc membrilor comunitati academice care mi-au acordat din nou increderea prin votul lor, pentru sprijinul lor neincetat. Realegerea in functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” este o confirmare a solidaritatii si angajamentului nostru colectiv pentru excelenta in invatamantul medical si farmaceutic. Voi ramane fidela viziunii mele de a face din UMF „Iuliu Hatieganu” o institutie de elita, cu relevanta cat mai mare la nivel international. Impreuna, vom continua sa scriem istoria universitatii, sa promovam cercetarea de inalta calitate si sa formam viitoarele generatii de profesionisti in domeniul medical si farmaceutic”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu este medic primar in specialitatile pediatrie si farmacologie clinica si seful Disciplinei de Farmacologie, Toxicologie si Farmacologie Clinica a Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

Este prima femeie rector a unei universitati de medicina si farmacie din Romania, functie pe care o detine din ianuarie 2020, membru corespondent al Academiei de Stiinte Medicale si Cavaler al Ordinului National de Merit al Republicii Franceze, distinctie acordata de presedintele Emmanuel Macron in 2018.

„Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost si prima femeie decan din istoria Facultatii de Medicina din Cluj-Napoca, fiind aleasa in aceasta functie pentru prima data in anul 2008, iar apoi realeasa pentru inca doua mandate. Sub conducerea sa, Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca a devenit prima facultate de medicina din centrul si sud-estul Europei care a primit Diploma de Recunoastere a Calitatii – „Label CIDMEF”, certificat de calitate si performanta care apreciaza conformitatea procesului educational cu normele CIDMEF (Conferinta Internationala a Decanilor si a Facultatilor de Medicina de Expresie Franceza), precum si prima facultate de profil acreditata international din Romania de catre AMSE/ASIIN – Association for Medical Schools in Europe. A modernizat curriculumul facultatii dupa modelele din Europa de Vest, a introdus inovatii educationale preluate apoi de toate scolile medicale din tara, a condus proiecte educationale care au contribuit la dezvoltarea institutionala a universitatii.”, mai transmite UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu isi doreste ca urmatorul mandat sa se defineasca prin continuitate, echipa de conducere a universitatii propunandu-si optimizarea actului managerial in baza experientei acumulate in mandatul anterior.

Etichete: prof dr anca dana buzoianu, rector umf cluj, umf iuliu hatieganu cluj napoca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: