Producatorii Industriali de Medicamente: Romania trebuie sa isi faca urgent stocuri de rezerva de medicamente

05/10/2020

Producatorii Industriali de Medicamente: Romania trebuie sa isi faca urgent stocuri de rezerva de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/producatorii-industriali-de-medicamente-romania-trebuie-sa-isi-faca-urgent-stocuri-de-rezerva-de-medicamente/

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente (PRIMER) spune ca Romania trebuie sa-si faca urgent stocuri de rezerva de medicamente pentru a trece cu bine peste sezonul rece.

Protrivit unui comunicat de presa transmis, luni, PRIMER atrage atentia ca tarile europene incep sa isi faca stocuri substantiale de medicamente utilizate in raceala si gripa, de produse injectabile de urgenta utilizate in sectiile de terapie intensiva, precum si de antivirale.

“Inca din lunile iulie si august producatorii de medicamente din Romania au primit comenzi de la export de pana la 10 ori mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2019, semn ca tarile destinatare isi fac stocuri strategice pentru a trece peste pericolele din toamna si iarna aceasta”, a declarat directorul executiv PRIMER, Dragos Damian, potrivit unui comunicatului.

Conform sursei citate, tari din Uniunea Europeana precum si state din fostul spatiu sovietic, Orientul Mijlociu si Asia comanda cantitati suplimentare de medicamente utilizate in tratamentul simptomelor racelii, gripei si infectiei cu SARS-CoV-2, dar si medicamente injectabile utilizate in sectiile de terapie intensiva.

“Unele dintre aceste medicamente sunt comandate in baza unor autorizatii de nevoi speciale de catre tarile destinatare, astfel incat sa se poata face stocuri cat mai rapid”, a mai explicat Damian.

Pana in acest moment, producatorii de medicamente din tara spun nu au primit comenzi de la autoritati pentru a crea stocuri de urgenta, dar ca Romania trebuie isi faca imediat stocuri din medicamentele mentionate, in cantitati suficiente.

“Stam la dispozitia autoritatilor, insa, daca nu se fac comenzi din timp, exista un risc serios, la fel ca in primavara acestui an, ca medicamentele necesare sa nu mai poata fi gasite sau sa nu putem fabrica stocuri suplimentare. In plus, daca intervin noi stari de urgenta, medicamentele din import nu vor putea sa ajunga in tara daca se vor inchide granitele”, a mai precizat directorul executiv PRIMER in comunicatul citat.

Etichete: producatori industriali de medicamente, primer, stoc medicamente,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: