Producatorii industriali de medicamente din Romania: Livrarile de materii prime din China incep sa reintre in normal

09/03/2020
Producatorii industriali de medicamente din Romania: Livrarile de materii prime din China incep sa reintre in normal

Producatorii industriali de medicamente din Romania: Livrarile de materii prime din China incep sa reintre in normal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/producatorii-industriali-de-medicamente-din-romania-livrarile-de-materii-prime-din-china-incep-sa-reintre-in-normal/

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania a anuntat ca livrarile de materii prime din China incep sa reintre in normal.

“Livrarile de materii prime (active pharmaceutical ingredient API) din China incep sa reintre in normal. Exceptand o serie de fabrici mai mici, toate fabricile din zonele afectate (provinciile Hubei si Zhejiang) au reinceput aprovizionarea catre Uniunea Europeana, inclusiv Romania. Unii producatori din China au fost rechizitionati de guvern pentru a fabrica medicamente care se adreseaza tratamentului simptomelor bolii COVID-19 (antibiotice, antivirale)”, potrivit unui comunicat transmis de patronat.

Totusi, transporturile continua sa se faca cu dificultate, sunt trimise cu prioritate transporturi catre India, al doilea mare producator de API si produse farmaceutice din lume. India semnaleaza deja intarzieri de livrari si cresteri la costurile de materii prime.

Continut educational:

“A aparut in spatiul public o lista de materii prime care au fost restrictionate de la livrari de catre producatorii de materii prime din India, printre care paracetamol, antibiotice, antivirale, antiparazitare, hormoni. Producatorii de medicamente din Romania nu se aprovizioneaza cu materii prime din India, astfel incat nu sunt semnalate discontinuitati in productie pentru aceste medicamente. In mod particular, in cazul paracetamolului si al ibuprofenului, exista 4 fabrici in Romania care produc normal aceste preparate, existand stocuri de materii prime pana in iulie-august. In concluzie, nu exista niciun motiv de ingrijorare cu privire la disparitia unor medicamente din farmacii in perioada urmatoare si, ca atare, PRIMER considera ca fiind inutila si periculoasa crearea de catre pacienti de stocuri acasa; in situatiile in care se constata lipsa unui medicament, pacientul poate intreba medicul sau farmacistul despre un inlocuitor – 90% din cele mai uzuale medicamente au inlocuitori”, mai scrie in comunicatul PRIMER.

Potrivit sursei citate, se recomanda prudenta in achizitionarea unor preparate carora li se face reclama pe internet sau social media si despre care se spune ca trateaza infectia cu coronavirus.

Etichete: productie medicamente, materii prime medicamente, primer, producatori industriali medicamente romania

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: