Producatorii de medicamente generice vor fabrica mai ieftin pastila Pfizer anti-Covid

21/03/2022
Producatorii de medicamente generice vor fabrica mai ieftin pastila Pfizer anti-Covid

Producatorii de medicamente generice vor fabrica mai ieftin pastila Pfizer anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/producatorii-de-medicamente-generice-vor-fabrica-o-varianta-ieftina-a-pastilei-pfizer-anti-covid/

35 de producatori de medicamente generice vor fabrica o varianta mai ieftina a antiviralului oral dezvoltat de Pfizer pentru tratamentul Covid-19, a anuntat Medicines Patent Pool (MPP), potrivit Reuters.

Pfizer a incheiat anul trecut un acord cu organizatia, prin care autorizeaza producatori de medicamente generice sa fabrice tratamentul pentru 95 de tari cu venituri mici si medii. Ulterior, a avut loc selectia producatorilor de medicamente carora urmeaza sa primeasca licenta, scrie si Agerpres.

Acest medicament este asteptat sa fie un instrument important in lupta impotriva COVID-19 dupa ce a redus spitalizarile in cazul pacientilor din grupe cu risc ridicat cu circa 90% in cadrul unui studiu clinic.

Atat Pfizer, cat si Merck au semnat acorduri cu MPP pentru a permite ca versiuni generice ale noilor medicamente sa fie fabricate in anumite regiuni din lume, o raritate pentru companiile farmaceutice, care isi protejeaza de obicei cu inversunare tratamentele pe intreaga durata a patentelor, mai relateaza sursele citate.

Cele 35 de companii care vor produce versiuni ale Paxlovid sau ale ingredientului sau activ au sediul in 12 tari, a precizat MPP. Printre acestea se afla unii dintre cei mai mari producatori de medicamente generice din lume cum ar fi Teva Pharmaceutical Industries din Israel, Sun Pharmaceutical Industries, cu sediul in India, si Viatris Inc, cu sediul in Statele Unite.

Etichete: pastila anti-covid pfizer, tratament antiviral covid, medicamente generice pfizer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: