Institutul Inimii Targu Mures | Procedura complexa de endoprotezare a aortei toracice rupte

09/08/2021

Institutul Inimii Targu Mures | Procedura complexa de endoprotezare a aortei toracice rupte

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/procedura-complexa-de-endoprotezare-a-aortei-toracice-rupte/

La finalul saptamanii trecute, la Institutul Inimii din Targu Mures a avut loc o interventie in premiera nationala, o procedura complexa de endoprotezare a aortei toracice rupte.

Un pacient in varsta de 35 de ani din Resita, victima a unui accident rutier, politraumatizat, cu ruptura de aorta toracica descendenta, hemotorace bilateral, fracturi multiple, contuzie pulmonara, hepatica si renala, hemoperitoneu, a fost internat in conditii de urgenta, transferat cu elicopterul SMURD de la Spitalul Judetean Resita.

“Pacientul aflat in stare critica, soc hemoragic, intubat, ventilat mecanic, cu necesar de medicatie vasoconstrictoare, a fost transportat direct in Sala de Interventii a Laboratorului Angio, unde o echipa interdisciplinara de medici condusa de dr. Elkahlout Ayman a efectuat o procedura complexa hibrida de endoprotezare a aortei toracice rupte, cu rezultat final bun. Procedura a durat aproximativ o ora si s-a desfasurat fara incidente, pacientul fiind transferat ulterior in unitatea de terapie intensiva a institutului.”, a scris pe pagina sa de Facebook, medicul Horatiu Suciu, seful Clinicii de Cardiologie de la Institutul Inimii din Targu Mures.

In prezent starea generala a pacientului este buna, stabil hemodinamic si respirator, constient.

“Consideram rezolvarea acestui caz ca o expresie a inaltului grad de experienta profesionala si performanta medicala a specialistilor din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant din Tg Mures, singurul centru din Romania care a acceptat cazul.”, a mai precizat Dr Horatiu Suciu.

Etichete: endoprotezare aorta toracica, institutul inimii targu mures, Dr Horatiu Suciu, Dr Elkahlout Ayman

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: