Problemele vin si trec, amintirile raman! Care sunt destinatiile ideale de vacanta pentru medicii de familie

12/06/2017
Problemele vin si trec, amintirile raman! Care sunt destinatiile ideale de vacanta pentru medicii de familie

Problemele vin si trec, amintirile raman! Care sunt destinatiile ideale de vacanta pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/problemele-vin-si-trec-amintirile-raman-care-sunt-destinatiile-ideale-de-vacanta-pentru-medicii-de-familie/


Din ce in ce mai multe persoane ajung la o stare de epuizare fizica si psihica, ceea ce acum specialistii numesc Sindromul Burnout.

Printre categoriile cele mai afectate, se gaseste si cea a medicilor si a personalului medical.

Multe voci spun ca “cel mai stresat” medic ar fi chirurgul, dar lucrurile nu stau chiar asa. Specialistii in sanatate mintala spun ca stresul are efecte distructive atunci cand este cronic si cand factorii cauzatori nu sunt eliminati.

Medicul de familie este cel care despre care se poate spune ca stresul nu se incheie dupa 8 sau 10 ore de munca.
Este stiut ca medicul de familie este la dispozitia pacientilor sai mereu si acorda frecvent consultatii de urgenta.

Specialistii in sanatate mintala admit ca medicii de familie sunt o categorie profesionala foarte afectata de stres.  

Dincolo de faptul ca medicul de familie are un program incarcat, el trebuie sa opereze mereu cu enorm de multe cunostinte medicale. Si, pe langa partea de diagnostic, el trebuie sa se ocupe si de tratament, iar aici sunt multe protocoale pe care trebuie sa le cunoasca“, precizeaza psihoterapeutul Andra Pacurar.

Echipa FormareMedicala va propune un exercitiu de detasare de stresul cotidian: Top destinatii de vacanta pentru medicii de familie.

Cei care au avut vacante minunate si doresc sa impartaseasca experientele cu restul colegilor, sunt rugati sa trimita destinatia recomandata, o scurta descriere a obiectivelor turistice interesante de vizitat, plus cateva poze pe adresa de e-mail adriana.pavel@datacentersolutions.ro.

Vom alcatui un album cu toate recomandarile primite si le vom posta pe www.formaremedicala.ro  si pe pagina noastra de Facebook.

Haideti sa uitam de stres. Sta in puterea noastra sa ne detasam. Impreuna putem schimba idei si recomandari despre vacante, nu doar despre probleme. Problemele vin si trec, amintirile raman.

 

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Daniela Spiegler says:

    E o idee buna, mai ales excursii organizate astfel sa nu ai grije de nimic si intilnesti colegi cu care poti schimba opinii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: