Stiri medicale

Probleme privind aprovizionarea spitalelor cu medicamente

Data ultimei actualizari: 12/11/2012

Ministerul Sanatatii a supus dezbaterii publice proiectul de Ordin pentru aprobarea listei cuprinzand denumirile comune internationale corepunzatoare medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate in aprovizionarea unitatilor sanitare publice cu paturi.

Cautam solutii pentru a reusi aprovizionarea spitalelor cu aceste produse. Avem o Comisie desemnata prin Ordin de ministru care monitorizeaza in permanenta piata, pentru a identifica si alte produse la care pacientii au acces cu dificultate. Sunt situatii in care aceste medicamente nu mai prezinta interes comercial pentru producatori si distribuitori, sau sitaatii cand productia este oprita. Avem doua solutii pe care in prezent le dezbatem. Putem merge pe obligativitatea unitatilor sanitare de a realiza licitatii pe acord cadru cu o durata de 3 ani pentru achizitia medicamentelor. Dar o masura viabila mi se pare achizitionarea, eventual, prin compania nationala UNIFARM,  prin licitatie nationala”, a declarat Raed Arafat, ministrul Sanatatii. Documentul contine Lista medicamentelor incluse in cadrul ghidurilor clinice, schemelor sau protocoalelor terapeutice cu disfunctionalitati in aprovizionare. Pentru vizionare lista apasa aici.

 

Stire realizata de Echipa FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.