Probleme privind aprovizionarea spitalelor cu medicamente

08/11/2012

Probleme privind aprovizionarea spitalelor cu medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/probleme-privind-aprovizionarea-spitalelor-cu-medicamente/

Ministerul Sanatatii a supus dezbaterii publice proiectul de Ordin pentru aprobarea listei cuprinzand denumirile comune internationale corepunzatoare medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate in aprovizionarea unitatilor sanitare publice cu paturi.

Cautam solutii pentru a reusi aprovizionarea spitalelor cu aceste produse. Avem o Comisie desemnata prin Ordin de ministru care monitorizeaza in permanenta piata, pentru a identifica si alte produse la care pacientii au acces cu dificultate. Sunt situatii in care aceste medicamente nu mai prezinta interes comercial pentru producatori si distribuitori, sau sitaatii cand productia este oprita. Avem doua solutii pe care in prezent le dezbatem. Putem merge pe obligativitatea unitatilor sanitare de a realiza licitatii pe acord cadru cu o durata de 3 ani pentru achizitia medicamentelor. Dar o masura viabila mi se pare achizitionarea, eventual, prin compania nationala UNIFARM,  prin licitatie nationala”, a declarat Raed Arafat, ministrul Sanatatii. Documentul contine Lista medicamentelor incluse in cadrul ghidurilor clinice, schemelor sau protocoalelor terapeutice cu disfunctionalitati in aprovizionare. Pentru vizionare lista apasa aici.

 

Stire realizata de Echipa FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular