Primul transplant renal din acest an, la Iasi

20/01/2021
Primul transplant renal din acest an, la Iasi

Primul transplant renal din acest an, la Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-transplant-renal-din-acest-an-la-iasi/

Primul transplant renal din acest an a fost realizat de o echipa de medici de la Spitalul ‘Dr. C. I. Parhon’ din Iasi, interventia fiind efectuata in noul bloc operator dat in folosinta la inceputul lui 2021.

Reprezentantii unitatii medicale au precizat ca interventia a fost facuta de la o mama in varsta de 56 de ani catre fiica sa in varsta de 32 de ani.

“Pacientele sunt din judetul Galati. Fiica a intrat in programul de dializa de trei luni. Ea este diagnosticata si cu diabet de tip I si are un copil de cinci ani. Pentru a avea o viata cat mai normala, fara sa aiba nevoie sa mearga la sedintele de dializa, s-au investigat mai multi posibili donatori din familie, mama fiind cea cu o compatibilitate”, a declarat conf. dr. Ionut Nistor, medic primar nefrolog, purtatorul de cuvant al spitalului, conform Agerpres.

Ambele paciente se recupereaza bine postoperator, in Compartimentul de Transplant Renal. Pe parcursul anului trecut, chiar si in contextul pandemiei, au fost realizate zeci de transplanturi renale.

Etichete: transplant renal, spitalul parhon iasi, operatie transplant iasi

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: