Primul sistem informatic destinat gestionarii pacientilor, implementat la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’

11/07/2018

Primul sistem informatic destinat gestionarii pacientilor, implementat la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-sistem-informatic-destinat-gestionarii-pacientilor-implementat-la-spitalul-grigore-alexandrescu/


Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’ din Bucuresti inaugureaza sistemul informatic destinat gestionarii pacientilor – MediWeb.

Potrivit unui comunicat de presa, Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ este ‘primul spital public care eficientizeaza gestiunea’ pacientilor si timpul de asteptare, integrand tehnologia in relatia cu pacientii.

Pe langa utilitatea in relatia cu pacientii, sistemul informatic permite o evidenta clara a numarului de persoane care au beneficiat de serviciile medicale si a tipului de afectiuni tratate, ceea ce reprezinta premisele pentru realizarea de statistici si cercetari medicale, relateaza Agerpres.
 
Totodata, procesele de lucru sunt imbunatatite prin centralizarea informatiilor, realizarea unui registru electronic cu pacientii si printarea retetei pacientului in faza finala a circuitului.

“Rezultatele obtinute in perioada de testare a sistemului informatic ne indica atat o imbunatatire a experientei pacientului in cadrul ambulatoriului de specialitate Ortopedie-Chirurgie, cat si a experientei medicilor. Timpul de asteptare a pacientilor a scazut cu aproximativ 40%, in timp ce timpul alocat consultatiei a crescut cu 75%, in favoarea pacientului. Toate informatiile pe care medicii le inregistrau manual sunt acum preluate de sistemul informatic si formeaza dosarul electronic al pacientului. Se face astfel trecerea de la folosirea unui registru medical clasic la o baza de date securizata. Totodata, informatiile colectate faciliteaza realizarea de statistici si viitoare cercetari medicale. Sistemul informatic spitalicesc MediWeb a fost dezvoltat cu sprijinul colegului nostru dr. Alexandru Herdea, un medic rezident ce poate fi considerat modelul implicarii tinerilor in imbunatatirea sistemului medical. Acest sistem informatic, ce se adapteaza permanent la progresele tehnologice, permite cresterea timpului si a calitatii actului medical”, afirma managerul Spitalului “Grigore Alexandrescu”, Alexandru Ulici, citat in comunicatul de presa.

Sistemul integreaza echipamente precum monitoare TV, tablete, routere si imprimante de ultima generatie.

“Fiecare pacient care se prezinta in ambulatoriu primeste un numar de ordine arondat de sistem, pe care il va utiliza in tot circuitul si care ii va permite sa isi pastreze ordinea in accesarea serviciilor medicale”, se mai arata in comunicat, conform sursei mentionate.  

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Pandemia a crescut interesul romanilor pentru asigurarile de sanatate

Iohannis: Apar noi forme ale virusului mai agresive. Fiecare roman ar face bine sa se vaccineze

Proiect: Indemnizatie pentru persoanele care ingrijesc pacienti oncologici

Universitatea Oxford testeaza ivermectina ca posibil tratament impotriva Covid-19

ECDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2 va reprezinta 90% din cazurile noi de Covid-19 in UE pana la sfarsitul lunii august