Primarul de la Suceava cere testarea in masa a localnicilor pentru Covid-19

31/03/2020
Primarul de la Suceava cere testarea in masa a localnicilor pentru Covid-19

Primarul de la Suceava cere testarea in masa a localnicilor pentru Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primarul-de-la-suceava-cere-testarea-in-masa-a-localnicilor-pentru-covid-19/

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, cere testarea in masa a populatiei in urma deciziei de instituire a carantinei locale din cauza numarului foarte mare de persoane confirmate cu Covid-19.

”O masura speciala pe care o cer eu, sa testam cat mai multa populatie (…) Este acel aparat dat de Universitate, s-a adus un aparat ieri, prin Consiliul Judetean, inteleg ca-i de testare rapida, dat de Guvern si avem promisiunea, sper sa se respecte, ca vineri sa vina si aparatul nostru din Coreea de Sud (…) Eu fac un apel public, mi se pare corect ca in aceasta perioada sa testam cat mai multa populatie. Tocmai asta, ca nu se face inca. Voi avea o discutie si cu ministrul Sanatatii sa-l pun in tema, sa-l rog sa facem ceva sa avem un aparat de testare, sa stim cat de cat cine sunt bolnavi (…). Am cerut. Am si vorbit cu ministrul Sanatatii. A spus ca a trimis un aparat la Suceava ieri. Am vorbit aseara cu primul ministru si, la fel, a spus ca a trimis aparat ieri. Am spus, domnule prim ministru, ne-ati trimis aparatul pentru testare rapida. E bun si ala, dar un PCR de asta pentru faza incipienta nu avem astazi functional la Suceava (…) Primul ministru m-a sunat aseara la 11,30 (…) Facem eforturi sa instalam un aparat, sa putem verifica cat mai multa lume, care-i bolnava si care-i sanatoasa. Asa au facut si cei din Coreea, asa a facut toata lumea. Ar trebui sa facem o testare cat mai mare, in masa, mai ales la Suceava”, a declarat edilul citat de Agerpres.

De cealalta parte, directorul interimar al Directiei de Sanatate Publica Suceava, Manuela Trifan, a declarat ca nu se va face o testare in masa a populatiei la Suceava.

”Nu o sa facem testarea populatiei. O sa facem testare in functie de urmatoarele norme ce vor fi publicate si hotarate. Nu facem testare in masa, deocamdata. Nu avem nicio indicatie (…) Deciziile se iau la nivel central”, a spus Trifan, conform sursei citate.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat, luni seara, emiterea Ordonantei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava si a unei zone limitrofe, formate din opt comune. Din totalul de 2.109 cazuri de infectare cu COVID-19 din Romania, 593 sunt din aceasta zona.

Etichete: testare covid-19 suceava, carantina suceava, testare covid-19, spital suceava, masuri preventie coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: