Presedintele Senatului: Certificatul digital de vaccinare, un bilet catre revenirea la viata de dinainte de pandemie

23/03/2021

Presedintele Senatului: Certificatul digital de vaccinare, un bilet catre revenirea la viata de dinainte de pandemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-senatului-certificatul-digital-de-vaccinare-un-bilet-catre-revenirea-la-viata-de-dinainte-de-pandemie/

Certificatul digital de vaccinare, proiectul propus de Comisia Europeana, reprezinta un bilet catre revenirea la viata de dinainte de pandemia de COVID-19, este de parere Anca Dragu, presedintele Senatului.

“Noi consideram ca este exact un bilet catre o libertate, catre revenirea la viata de dinainte de pandemie. Nu. Nu este o discriminare, tocmai pentru ca ofera oamenilor posibilitatea sa aleaga modalitatea prin care arata ca nu sunt infectati cu acest virus si ca atare isi pot continua activitatea sau concediul asa cum si-au dorit. Acest certificat este foarte important pentru muncitorii care lucreaza in diferite tari din Uniunea Europeana, pentru turism, pentru companii aviatice. Deci, eu cred ca ne apropie de viata de dinainte de pandemie”, a afirmat Dragu citata de Agerpres.

Reamintim ca saptamana trecuta, Comisia Europeana a propus crearea unei adeverinte electronice verzi pentru a facilita libera circulatie, in conditii de siguranta, in interiorul UE in timpul pandemiei de COVID-19.

Adeverinta electronica verde va constitui dovada ca detinatorul a fost vaccinat impotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infectiei cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

Etichete: certificatul digital de vaccinare, adeverinta electronica verde

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela