Presedintele Klaus Iohannis a decorat mai multi medici si spitale

18/04/2018

Presedintele Klaus Iohannis a decorat mai multi medici si spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-klaus-iohannis-a-decorat-mai-multi-medici-si-spitale/


Presedintele Klaus Iohannis a decorat, marti, mai multe institutii medicale si medici din Bucuresti si din tara, context in care a subliniat ca este nevoie rapid de masuri concrete pentru rezolvarea problemelor cronice ale sistemului sanitar romanesc.

“Cand vorbim despre viitor, vorbim despre tineri medici, carora le revine datoria de a duce mai departe numele predecesorilor lor si reputatia spitalelor in care s-au format, dar si despre proiectele si obiectivele pe care ni le-am asumat in plan extern. Viitorul inseamna acces universal la actul medical si un nou concept bazat pe preventie, medicina personalizata, inovare si sustenabilitate. Pentru atingerea acestor obiective, este nevoie rapid de masuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar romanesc”, a spus seful statului la ceremonia de decorare, potrivit Agerpres.

In acest context, Iohannis a precizat ca Centenarul Marii Uniri reprezinta cel mai potrivit prilej pentru a acorda Ordinul ‘Meritul Sanitar’ spitalelor care implinesc un numar semnificativ de ani de la infiintare, ani in care s-au remarcat prin rezultatele obtinute in perfectionarea actului medical, declarandu-se bucuros ca aceasta recunoastere are loc in perioada in care se marcheaza si Ziua Mondiala a Sanatatii.

“Cand evocam trecutul, ne gandim la medici de exceptie, care au facut cunoscut numele tarii noastre peste hotare, la promotori ai unor specialitati medicale precum urologia sau chirurgia plastica si reconstructiva, la spitale care le poarta numele in semn de profunda consideratie si recunoastere a meritelor lor. Ne referim, totodata, la spitale care, in pofida greutatilor cu care se confrunta sistemul de sanatate din Romania, au reusit de-a lungul deceniilor de existenta si reusesc si in continuare, prin devotamentul si efortul cadrelor medicale si echipelor de management, sa ofere servicii de calitate tuturor romanilor”, a adaugat presedintele Iohannis conform sursei mentionate.

El a subliniat ca modelele de bune practici trebuie recunoscute si valorificate.

“Cu medici de exceptie, cu echipe de management animate de determinare si abnegatie, precum cele din care faceti parte si dumneavoastra, vom avea spitale in care sa pasim cu incredere. Sunteti exemple de profesionalism, responsabilitate, daruire si efort continuu in slujba unei cauze nobile, aceea de a avea grija de sanatatea noastra, a tuturor. Am certitudinea ca veti contribui la acea schimbare a sistemului medical romanesc pe care ne-o dorim cu totii”, le-a mai transmis presedintele Iohannis medicilor prezenti la ceremonie.

In semn de “apreciere pentru intreaga activitate de asistenta medicala, precum si pentru rezultatele obtinute in perfectionarea actului medical”, mai multe unitati medicale au fost decorate.

– Ordinul “Meritul Sanitar”, in grad de Comandor, Spitalul Judetean de Urgenta din municipiul Miercurea Ciuc si Spitalul Clinic nr. 1 Cai Ferate Witting din municipiul Bucuresti
– Ordinul “Meritul Sanitar” in grad de Ofiter Spitalul Clinic “profesor dr. Theodor Burghele” din Bucuresti si Spitalul Clinic de Pediatrie din municipiul Sibiu
– Ordinul “Meritul Sanitar” in grad de Cavaler Spitalul Militar de Urgenta “profesor dr. Agrippa Ionescu” din Bucuresti, Centrul National Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii “dr. Nicolae Robanescu” din Bucuresti si Spitalul Judetean de Urgenta din municipiul Vaslui.

De asemenea, presedintele Iohannis a conferit Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Cavaler prof. univ. dr. Nicolae Hancu, medic, membru de onoare al Academiei Romane, si Ordinul “Meritul Sanitar” in grad de Cavaler lui Nicolae Fotin, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: