Presedintele Colegiului Medicilor din Romania: Actul medical trebuie sa se desfasoare in spitale sigure

02/02/2021

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania: Actul medical trebuie sa se desfasoare in spitale sigure

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-colegiului-medicilor-din-romania-actul-medical-trebuie-sa-se-desfasoare-in-spitale-sigure/

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Daniel Coriu, spune ca pacientii si medicii au nevoie de spitale noi nu pe hartie, ci faptic.

“De ani de zile, cu totii auzim ca avem nevoie de spitale. Auzim ca se vor construi spitale, auzim de studii de fezabilitate, auzim de spitale regionale. Dar trist si extrem de grav este ca, iata, in ultimul timp spitalele iau foc la propriu – si aici vorbim de spitale judetene, de institute nationale de referinta. Pacientii si medicii – cu totii avem nevoie de spitale noi. Iar aceasta este treaba autoritatilor, sa inceapa sa le construiasca nu pe hartie, ci faptic. Ca presedinte al CMR, consider ca nu mai este timp de planuri si spitale pe hartie, este nevoie sa incepem sa sapam fundatii pentru noile spitale, poate chiar in curtea spitalelor vechi, ca apoi sa transferam ingrijirea pacientilor acolo, lasand in urma aceste cladiri triste si invechite, ca niste relicve ale trecutului sistem de sanatate. Si asta trebuie sa se intample acum, anul acesta. Lucrarile sa se desfasoare fara oprire pana la finalizare, nu sa fie oprite pe parcurs”, a afirmat declarat presedintele CMR, citat de Agerpres.

Totodata, medicul a adaugat ca este nevoie de finantare, de alocari de resurse si de reglementari care sa faca posibile cat mai urgent schimbarile.

“Pacientii trebuie sa se trateze in spitale sigure. Actul medical trebuie sa se desfasoare in spitale sigure. (…) Este nevoie de finantare, este nevoie de alocari de resurse, este nevoie de reglementari care sa faca posibile urgent schimbarile in spitale. Aceasta este solicitarea clara a CMR catre decidenti”, a mai precizat Dr. Daniel Coriu, conform sursei citate.

Etichete: siguranta in spitale, spitale noi, daniel coriu, cmr

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela