Presedintele CNAS: Vom gasi o alternativa la cardul de sanatate pentru cei care il refuza

16/01/2015
Presedintele CNAS: Vom gasi o alternativa la cardul de sanatate pentru cei care il refuza

Presedintele CNAS: Vom gasi o alternativa la cardul de sanatate pentru cei care il refuza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-cnas-vom-gasi-o-alternativa-la-cardul-de-sanatate-pentru-cei-care-il-refuza/

vasileciurcheaVasile Ciurchea, presedintele CNAS , a afirmat vineri ca autoritatile vor gasi o alternativa la cardul de sanatate pentru persoanele care il refuza.

“In momentul de fata as vrea sa vad cati sunt cei care refuza cardul. Din datele noastre sunt putini doua sau trei mii. O parte din cei care au returnat cardul acum vin si cer. Este clar ca trebuie sa gasim o alternativa pentru ca sunt oameni care il refuza din motive mai mult sau mai putin obiective, mai mult sau mai putin intelese de mine. Vom gasi ca alternativa acea adeverinta, insa prin aceasta vor fi pusi pe drumuri de la casa la medic si asa mai departe. Daca doresc adeverinta, va ramane adeverinta, nu doresc ca cineva sa ramana fara servicii medicale pentru faptul ca s-a introdus cardul. Cardul da asigurarea ca acel serviciu medical a fost efectuat la momentul respectiv, este cheia de acces, (…) vor scadea acele servicii medicale raportate, dar de fapt neefectuate” a declarat conform Agerpres, Vasile Ciurchea, prezent la la o dezbatere pe tema cardului de sanatate

El a precizat ca adeverinta prin care se dovedeste calitatea de asigurat este valabila atat cat timp se platesc asigurarile de sanatate.

“Adeverinta este valabila atata timp cat se platesc asigurari. In cazul in care este asigurat permanent va fi valabila pana va veni si va spune ca nu mai doreste adeverinta si doreste card. Este nevoie de adeverinta pentru ca eu trebuie sa stiu ca este asigurat si ii dau pachetul de servicii medicale. Fara card va trebui sa te duci si sa ceri o adeverinta. Adeverinta este valabila si la medicul de familie si la oricare furnizor de servicii medicale”, a mai afirmat presedintele  CNAS, citat de Agerpres.

Dar, tot seful CNAS, a mai adaugat ca prin introducerea cardului s-ar putea face economii in sistemul de sanatate de aproximativ 20%.

“Data de 1 februarie este data de introducere a cardului. Asta nu inseamna ca de la 1 februarie nu vom gasi alternative si pentru cei care nu doresc cardul. Aproximativ 95% din populatie a primit cardul. Mai mult de 90% doresc cardul”, a incheiat Ciurchea.

El a mai subliniat faptul ca acei asigurati care nu au primit cardul de sanatate, il pot ridica de la Casa de Asigurari de Sanatate.

1 Comentarii

  1. IOAN says:

    De ce minti pe banii mei mai Nea?! Un milion de semnaturi strinse nu sunt de ajuns sa renunti la mizeria asta? De ce nu se foloseste CNP-ul? E mai ieftin si usor! Pentru ce timp si resurse pierdute ca sa vedeti cine are un ficat bun si ce istoric are….?! Nu o sa platesc CAS-ul daca nu mi se ofera asistenta medicala! Vreau servicii , nu carduri, aadeverinte si alta birocratie! Puneti mana si munciti, lasa-ti furaciunile!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: