Premiile tanarului cercetator 2012, pentru medicii de familie pasionati de cercetare

14/02/2012

Premiile tanarului cercetator 2012, pentru medicii de familie pasionati de cercetare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiile-tanarului-cercetator-2012-pentru-medicii-de-familie-pasionati-de-cercetare/

Vasco da Gama MovementMedicina de familie este un domeniu medical in care cercetarea este in plina dezvoltare. Vasco da Gama Movement, o organizatie dedicata promovarii medicinei de familie si medicinei generale, sustine cercetarea in acest domeniu, unul dintre obiective fiind stimularea tinerilor si viitorilor medici de familie sa se implice in cercetare. Pentru a ii incuraja, Vasco da Gama Movement, prin Premiile tanarului cercetator 2012, le ofera tinerilor medici de familie, rezidenti sau care au obtinut specialitatea in ultimii 5 ani, sansa de a propune si prezenta proiecte de cercetare in domeniul in care activeaza in cadrul Conferintei Europene de Medicina Familiei WONCA.

Cercetarea in domeniul medicinei de familie presupune cercetare multi-metodologica, se bazeaza pe scopuri ce tin de populatie si starea generala de sanatate a pacientilor, pentru dezvoltarea domeniilor fiind nevoie de o noua generatie de medici de familie care sa imbine cu succes consultarile la cabinet cu cercetarea de-a lungul intregii cariere. Astfel, Vasco da Gama Movement ofera un premiu pentru cercetare in fiecare an, initiativa ce premiaza si sustine cele mai bune propuneri de proiect de cercetare initiate de tinerii medici de familie.

In Romania, Premiile tanarului cercetator 2012 sunt sustinute si organizate de Societatea Nationala de Medicina Familiei. Pentru a candida din partea Romaniei, tinerii medici de familie interesati de domeniul cercetarii trebuie sa trimita urmatoarele documente la adresa vdgm@snmf.ro

  1. Propunerea de proiect de cercetare (fiecare candidat poate participa cu o singură propunere de proiect)
  2. Formularul de participare – ce poate fi descarcat de aici
  3. O copie după cartea de identitate / pașaport
  4.  O copie după coperta interioară a carnetului de rezident / certificatul de medic specialist, după caz.

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de cercetare este 29 februarie 2012, ora 11 pm.

Din fiecare tara va fi selectat un singur candidat cu o propunere de proiect de cercetare. Selectia se face pe baza unui barem stabilit de Vasco da Gama Movement.  Apoi, juriul VdGM va selecta trei castigatori care isi vor prezenta propunerile de cercetare in cadrul unui atelier la Conferinta Europena de Medicina Familiei WONCA, desfasurata in perioada 4-7 iulie 2012 in Viena, Austria. Participarea la conferinta va fi gratuita pentru cei trei castigatori.

Candidatul din partea Romaniei va fi selectat si anuntat de SNMF pan ape 25 martie 2012. Cei trei castigatori vor fi desemnati de VdGM pana pe 1 mai 2012.

Cum limba oficiala a conferintei este limba engleza, toate formularele de selectie sunt in aceasta limba, iar participantii trebuie sa aiba cunostinte medii-avansate de limba engleza.

Mai multe detalii despre Premiile tanarului cercetator gasiti pe situl SNMF si pe cel al VdGM.

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe vaccinarea cu doza a treia pentru populatia generala

Senatul a votat OUG privind utilizarea certificatului verde Covid

Normele de aplicare a OUG privind concediile si indemnizatiile

CMR: Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu

Ministerul Sanatatii: Acord pentru achizitia a 2000 de flacoane de Tocilizumab